Trabzon Kısmen Suyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Trabzon Kısmen Suyla Buluştu

Trabzon Kısmen Suyla Buluştu

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Trabzon-Maçka yolu Kutlugün Köyü mevkiinde yürüttüğü yol yapım çalışmaları nedeni ile ana ishale hattında meydana gelen su patlaması neticesinde Trabzon’da kesilen sular Trabzon Belediyesi’nin yoğun çalışmaları neticesinde şehre yeniden verilmeye başlandı.

19.01.2014 17:23

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Trabzon- Maçka yolu Kutlugün Köyü mevkiinde yürüttüğü yol yapım çalışmaları nedeni ile ana ishale hattında meydana gelen su patlaması neticesinde Trabzon'da kesilen sular Trabzon Belediyesi'nin yoğun çalışmaları neticesinde şehre yeniden verilmeye başlandı.

Perşembe gününde itibaren Trabzon Belediyesi'nin ana ishale hattının deplase edilmesi sonrasında daha önce 3 gün sonra verileceği belirtilen su Cuma günü saat 19.30'dan itibaren şehre verilmiş ve şehrin büyük bir kısmında sular akmaya başlamıştı. Ancak Cumartesi günü sabah saatlerinde daha önce kaynak yapılan boruların birinde meydana gelen patlama neticesinde Trabzon'da yeniden su kesilmişti. Cumartesiyi Pazara bağlayan gece saat 00.30'da patlayan borunun tamirinden sonra kente saatte 6 bin 650 m3 su verilmeye başladı. Suların verilmeye başlamasından sonra gece saat 03.00 sularında Değirmendere, Ayasofya, Yenimahalle, Fatih, Hızırbey, Yalı, Beşirli gibi alçak kesimlerde sular akmaya başlarken, sabah saatlerine kadar şehrin orta yüksek kesimleri olan Yeşiltepe, Çömlekçi, Aydınlıkevler (alt kısmı), Kemerkaya, İnönü, 1 ve 2 Nolu Erdoğdu, Yenicuma, Üniversite, Bostancı, Kaymaklı ile Kalkınma Mahallesi'ne ve Boztepe'nin alt kısımlarına su verildi. Vatandaşların aşırı tüketimi, apartmanların özel depolarının doldurulması neticesinde su talebini karşılamakta zorlanan Trabzon Belediyesi şehrin yüksek kesimleri olan Karşıyaka, Soğuksu, 3 Nolu Erdoğdu, Boztepe, Beşirli'nin üst kısımlarına su ulaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Esiroğlu'ndaki su arıtma tesislerinin yüzde yüz kapasite ile çalışması neticesinde şehrin yüksek kesimlerine su ulaştırılmaya çalışılıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Karayollarımızın Maçka yolunun yapım çalışmaları nedeniyle ana ishale hattının deplase edilmesi için daha önce 3 gün sürmesi planlanan su kesintisi yoğun bir çalışma ile 1,5 günde bitirilmiş ve şehre su verilmişti. Ancak çalışma yapılan bölgedeki bir borunun patlaması neticesinde Trabzon'a bir gün daha su verememiş olduk. 18 Ocak gece yarısından itibaren Trabzon'a yeniden su vermeye başladık. Halkımızın anlayışına teşekkür ediyor ve bu patlamaya bağlı gecikmeden dolayı özür diliyoruz" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon Kısmen Suyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement