Tunalı: "Kayıt Dışı Ekonomi ve Haksız Rekabetin Önlenmesi Öncelikli Hedeflerimiz" - Son Dakika
Yerel

Tunalı: "Kayıt Dışı Ekonomi ve Haksız Rekabetin Önlenmesi Öncelikli Hedeflerimiz"

Tunalı: "Kayıt Dışı Ekonomi ve Haksız Rekabetin Önlenmesi Öncelikli Hedeflerimiz"

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin önlenmesine yönelik çalışmalarda önemli yol alındığını belirtirken, sorunun tam anlamıyla çözümünün ise her kesimin desteğiyle mümkün olabileceğini söyledi.

25.02.2015 12:11

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin önlenmesine yönelik çalışmalarda önemli yol alındığını belirtirken, sorunun tam anlamıyla çözümünün ise her kesimin desteğiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Gelir İdaresi Grup Müdürleri Tahsin Atlı, Ömer Kılıç, Kamil Kurt, Recep Yavuz, Usul Müdürü Kazım Ağcabey, Diğer Vergiler Müdürü Hasan Atmaca, Tahsilat Müdürü Hasan Özkan, Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Taner Canbolat, Beşocak Vergi Dairesi Müdürü Tülay Güler, Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürü Mahmut Ören, Yüreğir Vergi Dairesi Müdürü Rafet Güccan, Seyhan Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Yazgan, Çukurova Vergi Dairesi Müdürü Hasan Ayrancı, Takdir Komisyonu Başkanı Emin Çil, Denetim Koordinasyon Müdürü Yalçın Damoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Baki Kırbaş ile birlikte gerçekleştirdiği Adana Ticaret Odası ziyaretinde, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu üyeleri Zübeyt Şendur, Mehmet Özel, Muzaffer Emin Yumuşak, Şahin Güneşer, Mehmet Şah Aba, Ziya Alim Koçer ile Genel Sekreter Ahmet Nevruz tarafından karşılandı.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması ve bu bilincin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla geleneksel olarak kutlanan 26. Vergi Haftası'nın bu yıl 23 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında, "Vergi Geleceğimizdir" sloganı ile gerçekleştirileceğini anlatan Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı, kamu hizmetlerinin, hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin önemini vurguladı. Tunalı, "Vergi Haftası, toplumda vergi bilincinin artırılmasını, vatandaşlarımızın vergiye gönüllü uyumunun sağlanmasını ve vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması ile idare mükellef ilişkilerinin olumlu şekilde geliştirilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak hizmet kalitesinin arttırılması ve idare mükellef uyumunun sağlanması amacıyla ilimiz sivil toplum kuruluşları ile iletişime büyük önem veriyoruz. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamındaki ziyaretlerimiz sırasında bize iletilen görüş ve önerileri dinleyerek mükelleflerimizin bizden beklentilerini öğreniyor ve bu yöndeki görüş ve önerileri daha kaliteli hizmet hedeflerimizin oluşturulmasında değerlendiriyoruz" dedi.

Faaliyetlerinde, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin önlenmesine ağırlık verdiklerini ve bu alanlarda önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Tunalı, "2015-2016 yılı da kayıt dışı ve dolayısıyla da haksız rekabetle mücadele anlamında bizim için oldukça yoğun bir yıl olacaktır. Köklü bir geleneğe ve kurum kültürüne sahip Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak tüm çalışanlarımızla birlikte güler yüzlü, kaliteli, mesleki ve etik değerleri yüksek, güvenilir, şeffaf, etkin, öncü ve örnek bir idare olarak çalışmalarımızı şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de artırarak aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, Adana Ticaret Odası olarak vergi bilinci ve sorumluluğu konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda vergi şuurunun oluşmasına paralel olarak kayıt dışı oranında da ciddi anlamda gerilemeler yaşandığına tanık olmaktan mutluyuz. Çünkü düzgün çalışan firmaların haksız rekabet yüzünden sıkıntılar yaşamasına yol açan kayıt dışı ekonomi, aynı zamanda ticari hayatı da itibarsızlaştırmaktadır. Kayıt dışı çalışanların, kayıt dışı olmalarının bedelini kendilerine sunulan bir takım avantajlardan yararlanamayarak ödedikleri de bilinmelidir. İş dünyası olarak son yıllarda vergi sistemi ve mevzuatındaki kolaylıkların artmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Artık sorunlarımıza telefonla bile çözülebilecek pratik çözümler getirilmesi son derece yerinde olmuştur. Hizmet kalitesinin yükselmesinden dolayı iş dünyasının vergi sistemi ve ödemelerindeki şikayetleri büyük oranda azalma göstermiştir. Bu anlamda yaptığınız aktiviteler ve başarılardan dolayı sizlere teşekkür ediyor, şahsınızda tüm kurum çalışanlarınızı kutluyor, 26. Vergi Haftası'nın tüm ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunalı: 'Kayıt Dışı Ekonomi ve Haksız Rekabetin Önlenmesi Öncelikli Hedeflerimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement