"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" - Son Dakika
Yerel

"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası"

Tokat'ta 75.Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolasıyla okulun koridorunda yöresel ürünlerin yer aldığı mini pazar yeri kurdu.

20.12.2012 15:00

Tokat'ta 75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolasıyla okulun koridorunda yöresel ürünlerin yer aldığı mini pazar yeri kurdu.

Yöresel kıyafetler giyerek yüzlerine boyayan öğrenciler, okul koridoruna açtıkları mini pazar yerinde velilere ve öğretmenlere, ailelerinin hazırladıkları yiyecekleri ve eşyaları satmaya çalıştı. Minik öğrencilerin, tezgahlarında bulunan ürünleri satmak için "Gel vatandaş en ucuz ürünler burada" diye bağırması renkli görüntüler oluşturdu.

Minik öğrencileri ziyarete gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Niyazi Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın toplumsal ve mesleki rolleri daha iyi kavraması, meslekleri tanıması son derece önemli. Bu etkinlik çocuklarımıza katkı sağlayacak. Güzel bir etkinlik. Bütün okul yönetimini ve değerli öğretmen arkadaşlarımızı böyle bir etkinlik düzenledikleri için kutluyorum. Çocuklarımıza faydalı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Nurgül Polat ise minik öğrenciler için farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirtti.

Polat, "Biliyorsunuz artık bakkallar kapanmaya başladı. Çocuklarımıza geleneklerimizde olan bakkal ve pazarcılığı yaşayarak göstermek istedik. Öğrencilerimizin topladığı paralar Okul Aile Birliği'ne verilecek ve bu paralarla öğrenciler için materyaller alınacak" dedi.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Önder Felek - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement