Ulukışla Niğde'nin Gözdesi Olacak - Son Dakika
Yerel

Ulukışla Niğde'nin Gözdesi Olacak

Ulukışla Niğde\'nin Gözdesi Olacak

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Ulukışla’yı Niğde’nin en gözde ilçesi yapacağını söyledi.

30.05.2014 14:58

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Ulukışla'yı Niğde'nin en gözde ilçesi yapacağını söyledi.

Ulukışla Belediyesini borç batağına batmış bir şekilde devraldıklarını vurgulayan Başkan Uğurlu: "Ulukışla belediyesine geldiğimizde mazotu olmayan hesabında parası olmayan makine parkları perişan bir halde bir belediye teslim aldık. Yaklaşık 5 trilyon ana borcu var. Bu borcun birde faizleri var. Personelin alacağı var. Piyasadaki esnafların alacakları var. Durumu çok kötü bir belediyeyle karşılaştık. Biz bu kötü durumu bilerek geldik ama biz bu işi başaracağımıza inandığımız için yola çıktık vatandaşlarımızda teveccühünü gösterdi ve seçimi kazandık" dedi.

Ulukışla'nın en büyük sorununun içme suyu olduğuna dikkat çeken Uğurlu, bu sorunu da başkanlık koltuğuna oturur oturmaz çözüm bulmak için çalışmalara başladığını belirterek: "Ulukışla'nın en büyük sorunu oda içme suyu zorunudur. Bu sorunla ilgili teknik personellerle genel bir toplantı gerçekleştirdik. İlçemizde içme suyunun hem iç imar planı sahasında hem de dış imar sahası içerisinde gelecek suyun projesinin olmadığını tespit ettik. Ayrıca kanalizasyon projesinin olmadığını tespit ettik. Bu iki sorunla ilgili iller bankasından hibe aldık. İller bankası hem içme suyu hem de kanalizasyon ile ilgili proje yapacak. 1 yıl içerisinde tamamlayacak. Bizde yapılan projeyle birlikte işin inşaat bölümünü ihale bölümünü tamamlayıp memleketimize içme suyunu kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Uğurlu, belediyeye 5 yeni araç kazandırdıklarını ifade ederek: "Ulukışla'da çöp aracı yoktu. İki tane çöp aracı aldık. Bir tane de yol temizleme aldık. Toplam devletten 340 bin hibe para geldi. 116 bin TL'de biz imkanlarımızla koyduk. 456 bin TL parasını yatırdık 3 tane araç aldık. İki tanede belediyenin bünyesine transit kazandırdık. Bunlarla birlikte 5 tane araç almış olduk. İtfaiye aracıyla ilgili başvuruda bulunduk. Bunanla ilgili haber bekliyoruz. Olumlu haber gelirse bir tanede itfaiye aracı alacağız" dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Uğurlu şunları dedi: " Ulukışla'ya yeni bir devlet hastanesi kazandırılmasında emeği geçen Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'na teşekkür ediyorum. Kavaklıoğlu bir çok proje kazandırdı. Seçimden önce söz verdiğimiz yeni devlet hastanesinin yapılması için 12 trilyon para geldi. Ulukışla'ya yeni hüküm konağına ihtiyaç vardı. Seçimden önce söz verdik şimdi parası geldi. İhaleye çıkıyoruz. Ulukışla'ya TOKİ yapıyoruz. Bunun gibi bir çok projeyi hayata geçireceğiz. 5 yılın sonunda halkımızın desteği ile Niğde'nin en modern en gelişmiş ilçesi olacağız" - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulukışla Niğde'nin Gözdesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement