Yağışlı Hava Pamukta Rekolteyi Düşürdü - Son Dakika
Yerel

Yağışlı Hava Pamukta Rekolteyi Düşürdü

Ortaca TARİŞ Başkanı Metin: ''Normalde dönümde yaklaşık 400 kilogram rekolte beklerken, olumsuz hava koşulları nedeniyle rekolte 200 kilograma kadar düştü"

10.01.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde pamuk üretimi yağışlı havadan olumsuz etkilendi.

Ortaca Pamuk Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) Başkanı Hüseyin Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda bölgede pamuk ekilen alanların yarı yarıya azaldığını söyledi.

Ortaca'da 800 dönüm arazide pamuk ekildiğini bildiren Metin, "Normalde dönümde yaklaşık 400 kilogram rekolte beklerken, olumsuz hava koşulları nedeniyle rekolte 200 kilograma kadar düştü. Kooperatif, hava şartlarının kötü olmasına rağmen 150 ton pamuk aldı" dedi.

Metin, pamuk borsasındaki düşüş nedeniyle hasat döneminde pamuğun kilogramını 1 lira 75 kuruştan aldıklarını kaydetti.

Pamuk üretiminin devam etmesi için kooperatifin ortaklarına 40 kuruş destek sağlayacağını ifade eden Metin, "Üretimin az olması ve işçilik maliyetinin fazla olmasına rağmen bu yıl çırçır tesislerini çalıştıracağız. Fethiye ve Dalaman'da üretilen pamuğu da burada işleyeceğiz. Kendi ürünümüzü kendimiz satacağız" diye konuştu.

Metin, bölgede pamuk ekimlerinin devam etmesi için kooperatif olarak çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yağışlı Hava Pamukta Rekolteyi Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement