Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi'nden Atık Pil Toplama Projesi.

21.01.2015 16:44

Yalova Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile işbirliği yaparak "Atık Pil Toplama Projesi" yaptı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, meclis salonunda yapılan proje tanıtım toplantısında göreve geldiği ilk günden itibaren temizlik ve atık konusunda çalışmalar yaptığını söyledi.

Atık pillerin doğaya çok büyük zararlar verdiğini belirten Salman, bu proje sayesinde atık pillerin doğaya zarar vermesinin önüne geçeceklerini ifade etti.

TAP Proje ve Eğitim Sorumlusu Gani Sercan Özkılıç da atık pillerin daha fazla toplanabilmesi için belediyelerle işbirliği yaptıklarını söyledi.

Atık pillerin çöp olmadığını vurgulayan Özkılıç, tüm belediyelerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Yüksek Lisans Protokolü İmzalandı

Yalova Üniversitesi ile Yalova İl Müftülüğü arasında Yüksek Lisans programlarına dönük olarak işbirliği protokolü imzalandı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, rektörlükte yapılan imza töreninde Yalova Müftülüğü personeline Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki tezsiz yüksek lisans programlarında yüzde 15 indirimli olarak yüksek lisans yapma imkanı verileceğini söyledi.

Protokolün amacının Yalova Müftülüğü  personelinin yenilikleri takip etmelerini sağlamak olduğunu belirten Eruslu, yapılan protokol sayesinde müftülük personelinin bilgi ve becerilerinin daha da artırılacağını ifade etti.

Daha sonra Eruslu ve Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü protokolü imzaladı.

Lacivert Şarkılar Programı

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği ile Müzisyenler Derneği'nin her hafta düzenlediği Lacivert Şarkılar Programı kapsamında bu hafta zihinsel engelli Bekir Koçgar ve ailesi ziyaret edildi.

Dernek tarafından Çiftlikköy'de gerçekleşen ziyarete Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Murat Silpagar da katıldı.

Cebiroğlu, projeyi çok başarılı bulduğunu ifade ederek bu projeyi düzenleyen dernek yetkililerine teşekkür etti. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement