İstanbul Adliyesinde Avukatlara Müdahale - Son Dakika
Asayiş

İstanbul Adliyesinde Avukatlara Müdahale

İstanbul adliyesinde avukatlara müdahale Müdahale sonucu bazı avukatlar ile bir polis yaralanırken 8 avukat gözaltına alındı İSTANBUL - Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik soruşturmadan tutuklanan avukat Akın Atalay, Bülent Utku ve Mehmet Kemal Güngör için İstanbul...

06.04.2017 13:43

İstanbul adliyesinde avukatlara müdahale

Müdahale sonucu bazı avukatlar ile bir polis yaralanırken 8 avukat gözaltına alındı İSTANBUL - Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik soruşturmadan tutuklanan avukat Akın Atalay, Bülent Utku ve Mehmet Kemal Güngör için İstanbul Adliyesi'nde izinsiz eylem yapan bir grup avukata müdahale edildi. Çevik Kuvvet polislerinin müdahalesi sonucu bazı avukatlar yaşanan arbedede yaralanırken, 8 avukatın gözaltına alındığı öğrenildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın -3'üncü katında bulunan Atrium alanında, bir grup avukat, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik soruşturmadan tutuklanan avukat Akın Atalay, Bülent Utku ve Mehmet Kemal Güngör'ün tutukluluk hallerinin sona ermesi için saat 11.00 sıralarında oturma eylemi yaptı. "Savunmaya özgürlük" yazılı pankartların taşındığı eyleme HDP'li milletvekilleri Celal Doğan, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan destek verdi.

Emniyet mensupları tarafından avukatlara eylemlerinin sonlandırılması çağrısı yapıldı. Ancak avukatlar oturma eylemine saat 13.00'e kadar devam edeceklerini bildirdiler. Avukatların, bir polis müdürünün yaptığı son çağrıyı da kabul etmemeleri üzerine adliye binasına Çevik Kuvvet polisleri girdi. Polisler ile avukatlar arasında yaşanan sözlü müzakerenin sonuç vermemesi sonucu yaşanan arbedede, bazı avukatlar ile bir polis memuru yaralandı.

Müdahale sırasında bazı avukatların yere düştüğü görülürken dışarıya çıkarılan avukatlar daha sonra birkaç kez daha adliye içine girerek eylemlerini sürdürmeyi devam ettirmek istedi. Ancak polis avukatlara yeniden müdahale etti. Adliye binasının dışına da taşan arbede sonrası, Kıvanç Kayaoğlu, Diren Yeşil, Özge Serdar, Sevinç Sarıkaya, Kemal Aytaç, Erkan Ünüvar, Hatice Nur Gök ve İsmail Anıl Başoğlu isimli 8 avukat gözaltına alındı. Gözaltındaki avukatlardan birinin bacağının kırıldığı iddia edildi.

İstanbul Adliyesinde Avukatlara Müdahale
Kaynak: İHA

Son Dakika Asayiş İstanbul Adliyesinde Avukatlara Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement