Gübretaş, Tarihinin En Yüksek Karlılığına Ulaştı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Gübretaş, Tarihinin En Yüksek Karlılığına Ulaştı

Gübretaş, Tarihinin En Yüksek Karlılığına Ulaştı

Gübre Fabrikaları T.A.Ş.(GÜBRETAŞ) Genel Müdürü Osman Balta, 130 milyon TL'lik konsolide karla 60 yıllık şirket tarihinin en yüksek karlılığına ulaştıklarını söyledi.

09.05.2012 15:00

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ) Genel Müdürü Osman Balta, 130 milyon TL'lik konsolide karla 60 yıllık şirket tarihinin en yüksek karlılığına ulaştıklarını söyledi.

GÜBRETAŞ, 2011 yılı sonuçlarının değerlendirildiği 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı yaptı. İstanbul'daki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin yanı sıra, ortaklar, hissedarlar, yatırımcılar ve şirketin idari personeli katıldı. Açılış konuşmasını yapan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Balta, 2011 yılında şirket tarihinin en yüksek satış miktarı, pazar payı, konsolide ciro ve karlılık rekorlarına erişen GÜBRETAŞ'ın Türkiye toplam gübre tüketimindeki daralmaya rağmen yüzde 6'lık artış sağlayarak 1 milyon 542 bin tonluk gübre satışı ve yüzde 31.92'lik pazar payıyla sektördeki liderliğini güçlendirdiğini belirtti. Balta, sözlerine şöyle devam etti: "Uluslararası hammadde ve emtia fiyatlarındaki yükselişin de etkisiyle konsolide ciromuz 2 milyar 276 bin TL'ye yükselirken artık milyar dolarlık şirketler klasmanına da girdik. Yılı 130 milyon TL konsolide karla tamamlarken Yarımca Tesisleri'nde 529 bin ton üretim gerçekleştirdik.  2012 yılında ise 2.5 milyar lira konsolide ciro ve 1 milyon 600 bin ton gübre satışı ile yaklaşık yüzde 4 büyüme hedefliyoruz. Bugün itibariyle satışta geçen yılın %3 önünde olmamız, hedefleri aşabileceğimizin göstergesidir." Toplantı sonunda yeni Yönetim Kurulu da belirlendi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Gübretaş, Tarihinin En Yüksek Karlılığına Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement