Sek'ten 'Okul Sütü'ne 20 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Basın Bültenleri

Sek'ten 'Okul Sütü'ne 20 Milyon Liralık Yatırım

Sek\'ten \'Okul Sütü\'ne 20 Milyon Liralık Yatırım

Kesimer, 'okul sütü' ihalelerine hazırlık için SEK'te 20 milyon liralık yatırım yaparak üretim kapasitesini yüzde 25 artırdıklarını söyledi Tat Konserve Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, 'okul sütü' ihalelerine hazırlık için SEK'te 20 milyon...

28.03.2012 13:00

Kesimer, 'okul sütü' ihalelerine hazırlık için SEK'te 20 milyon liralık yatırım yaparak üretim kapasitesini yüzde 25 artırdıklarını söyledi

Tat Konserve Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, 'okul sütü' ihalelerine hazırlık için SEK'te 20 milyon liralık yatırım yaparak üretim kapasitesini yüzde 25 artırdıklarını söyledi

Tat Konserve Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, 2012 yılında 80 adet yeni ürün çıkartarak, yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Kesimer, bünyesinde Tat, SEK, Maret ve Pastavilla markalarını bulunduran şirketin toplam cirosunun yüzde 70'inin Tat ve SEK'ten geldiğini belirterek, 2012'de SEK'te daha fazla büyüme beklediklerini açıkladı. Kesimer, şöyle konuştu:

"Okul sütüyle ilgili görüşmelere başladık. İhalelere gireceğiz. Bu yönde hazırlıklarımız devam ediyor. SEK'te 20 milyon TL'lik yatırımla kapasiteyi yüzde 25 artırıyoruz. SEK'te bu yıl 350 milyon TL ciro yapmHayı hedefliyoruz. Okul sütü çocuklara sütü çevirmek için çok önemli, toplumsal bir yanı var. Üretici açısından da önemli. Sütün bollaştığı zamanlarda okul sütü olarak değerlendirilecek."

Ciroyu ikiye katlayacak

Kesimer, Tat Konserve'nin 2011 yılında 760 milyon TL ciro yaptığını ve 2012'de 828 milyon TL ciro hedeflediklerini belirterek, 5 yıl içinde ise 1.5 milyar TL ciroya ulaşmak istediklerini söyledi. Kesimer, "2011'de 42 ülkeye 43.7 milyon dolar olan ihracatımızı da bu yıl 50 milyon dolara yükseltmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

80 yeni ürün hazırladık

Günlük sütün ömrünü 5 günden 10 güne çıkarttıklarını belirten Kesimer, şunları söyledi:

"Pastörize süt pazarını büyüttük ve pazarda liderlik koltuğuna oturduk. Sütün ambalajına etiket koyduk, çocuklar üstüne ismini yazabiliyor. Naneli ayran yaptık. Ürün lezzetlerini farklılaştırdık. Pratik seri ile çalışanlara dönük ürünlere yöneldik. Dört güçlü marka altında 500 çeşit ürünümüz var. 2011'de başlattığımız yeni tasarımlı ambalajlar ve yeni ürünlerle tüketiciye daha yakın olmayı amaçlıyoruz. Bu yıl da 80 yeni ürünü pazara sunacağız."

Pazar lideriyiz

Tat markalarının tüketicinin güvenini kazandığının bir diğer göstergesinin de pazar payları olduğunu belirten Kesimer, Tat markasıyla salça, domates ürünleri ve ketçapta, SEK markasıyla da pastörize süt kategorisinde pazar lideri konumunda olduklarını söyledi.

Kesimer, yüzde 20'lerde olan günlük süt pazarındaki paylarını yüzde 35'lere yükselterek, liderliği elde ettiklerini kaydetti. Kesimer, Tat Konserve'nin aynı zamanda Türkiye'nin ve bölgenin en büyük salça üretim kapasitesine de sahip olduğuna dikkat çekti. Kesimer, Türkiye'de 2 - 2.5 milyon tonluk üretimi olan sanayi tipi domatesin yüzde 20'sini işlediklerini söyledi.

7 işletmede 1096 istihdam

Genel Müdürlük dahil olmak üzere 7 işletmede toplam 1096 personel çalıştığını, 1500 çiftçiden domates, 10 bin çiftçiden de süt alımı gerçekleştirdiklerini belirten Kesimer, şunları söyledi:

" Şanlıurfa'da Harranova çiftliğimizde en yeni teknolojiyi de kullanarak 12 bin dekarlık alanda kendi domatesimizi yetiştiriyoruz. 10 bin adet besi hayvanımızın bulunduğu Harranova'da 2012 yılı 'verimlilik yılı' olacak. Hedefimiz özellikle domates tarımında verimliliğimizi yüzde 25 artırmak."

Yurtdışından ilgi var, görüşebiliriz

Yabancı şirketlerin Tat Konserve'ye doğal bir ilgisinin olduğunu belirten Kesimer, şunları söyledi:

"Yurtdışından talepler oluyor. Şu an için bizim bir çalışmamız yok. Hem marka, hem kapasite yatırımı yapıp büyümeyi hedefliyoruz. Ama neden olmasın? Her şirket için, her zaman ne kadar olabiliyorsa bizim için de o kadar olabilir? Şimdilik bir görüşmeye başlamadık ama görüşebiliriz, konuşabiliriz. Özel bir şey yok. Ama gıda olduğu için, genç nüfus olduğu için yurtdışından doğal olarak bir ilgi var."

Şirket satın almayı ise düşünmediklerini belirten Kesimer, "Dört tane markamız olduğu için organik büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

Sanayi şirketinde ilk kadın müdür

Koç Holding bünyesindeki  bir sanayi şirketine Koç tarihinde ilk kez atanan kadın genel müdür olduğu için hem gururlu, hem de ağır bir sorumluluk altında olduğunu kaydeden Kesimer, daha önce Koç grubunun farklı şirketlerinde ve son olarak da Koçtaş'ta genel müdür yardımcısı olarak görev yaptığını söyledi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Sek'ten 'Okul Sütü'ne 20 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement