Erzincan'da Kar Erimesi Su Seviyesini Yükseltti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erzincan'da Kar Erimesi Su Seviyesini Yükseltti

Erzincan\'da Kar Erimesi Su Seviyesini Yükseltti
10.06.2026 09:11

Erzincan'da karların erimesi, nehirlerdeki su seviyesini artırdı ve barajlar doldu.

Erzincan'da yüksek kesimlerdeki karların erimesi, Karasu ve Fırat nehirlerinde su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Artan su miktarı, bölgedeki barajların doluluk oranlarına da olumlu yansıdı.

Erzurum'daki Dumlu Dağı'ndan doğarak Erzincan'dan geçen Karasu Nehri'nin debisindeki yükseliş, tarımsal sulama açısından çiftçilere umut verdi. Geçen yıl kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesi sonucu ortaya çıkan nehir yatağındaki adacıklar yeniden sular altında kaldı.

Doğu Anadolu'nun önemli su kaynaklarından Karasu ve Murat nehirleri, Elazığ sınırlarında birleşerek Fırat Nehri'ni oluşturuyor. Karların erimesi ve ilkbahar yağışlarıyla birlikte bölgedeki barajlarda da doluluk oranları arttı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Erzincan Barajı'nda ve Tercan Barajı'nda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Çevre Erzincan'da Kar Erimesi Su Seviyesini Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement