25.yıllarını Üç Gün Boyunca Kutladılar - Son Dakika
Dünya

25.yıllarını Üç Gün Boyunca Kutladılar

25.yıllarını Üç Gün Boyunca Kutladılar

Almanya 'nın Nürnberg kentindeki Alevi Kültür Merkezi Cemevi, kuruluşunun 25. yılın üç gün boyunca görkemli şekilde kutladı.

26.04.2013 00:25  Güncelleme: 00:37

Almanya 'nın Nürnberg kentinde faaliyet gösteren Alevi Kültür Merkezi Cemevi kuruluşunun 25.yılını kendi binasında üç gün boyuncu görkemli bir şekilde kutladı. İlk gün protokole ayrılan güne, Nürnberg Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr.Ulrich Maly, Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung,Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil,Nürnberg Belediye Meclis Üyesi ve Bavyera Milletvekili adayı SPD'li Arif Taşdelen ile birçok parti temsilcileri katıldı.Alevi Kültür Merkezi Başkanı İsmail Serin konuklarını selamladıktan sonra söz alan Ulrich Maly Alevi hemşerilerimiz bizim parçamızdır şeklinde konuştu. Ece Öztürk Çil'de derneğin 25.yılını kutlayarak sizlerle kucaklaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum dedi.

ALEVİLİK ANLATILDI

Konuklara Alevilik anlatıldı. Semah dönüldü ve sazlar eşliğinde Alevi Kültür Merkezi Korosu şarkılar söyledi. İkinci gün kutlamasında Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz ikilisi ile Grup Kalan ve Derdiyok Ali muhteşem bir konser verdiler. Üçüncü ve son günde Eski Genel Başkanlardan Turan Eser, Gazeteci Yazar Melih Pekdemir ve Yeşiller Federal Milletvekili Mehmet Kılıç çeşitli konularda konferanslar verdiler. Üç gün boyunca konuklara leziz yiyecekler ikram edildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya 25.yıllarını Üç Gün Boyunca Kutladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement