ABD Başkanı Trump: İran çok geç olmadan savaşı müzakere etmeli - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

ABD Başkanı Trump: İran çok geç olmadan savaşı müzakere etmeli

16.06.2025 18:49

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-İran savaşıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. İran'a seslenen Trump, "İran bu savaşı kazanmıyor. Çok geç olmadan müzakere etmeli" dedi.

İsrail ve İran arasında patlak veren savaşı tüm dünya endişeyle takip ederken, çatışmalar iyice şiddetlendi. İki taraf da saldırıların dozunu artırdı, ABD Başkanı Donald Trump'tan ise çarpıcı bir açıklama geldi.

TRUMP: İRAN, ÇOK GEÇ OLMADAN MÜZAKERE ETMELİ

ABD Başkanı Trump, Kanada'nın Alberta bölgesinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'nin ilk gününde Kanada Başbakanı Mark Carney ile bir araya gelirken, basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Trump, ABD'nin İsrail'i her zaman desteklediğini ve bu desteğe devam edeceklerini kaydederek, "Uzun süredir İsrail'i güçlü bir şekilde destekliyoruz ve İsrail şu anda çok iyi durumda." değerlendirmesini yaptı.

İran'a nükleer müzakereler için 60 gün süre verdiğini ancak bu ülkenin anlaşma yapmaya yanaşmadığını savunan Trump, "İran konuşmak istiyor ama bunu daha önce yapmalıydılar. Bu her iki taraf için de acı verici. İran bu savaşı kazanmıyor, çok geç olmadan masaya oturmalılar." diye konuştu.

ABD'nin İsrail ile İran arasındaki "savaşa" askeri olarak müdahil olup olmadığı ile ilgili bir soruya ise "Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum." yanıtını verdi.

"UMUYORUM BİR ANLAŞMA OLACAK"

Öte yandan, Kanada'daki G7 zirvesi için Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da dile getirdiği gibi "Umuyorum bir anlaşma olacak." diye konuşmuştu.

Trump, şöyle devam etmişti: "Bence artık bir anlaşmanın zamanı geldi ve ne olacağını göreceğiz. Ama bazen işleri kendi aralarında halletmeleri gerekiyor."

Bir gazetecinin "İran ile anlaşma sağlanması konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı fikirde misiniz?" sorusunu da yanıtlayan Trump, "Çok iyi anlaşıyoruz. Ve sanırım birbirimize karşı büyük saygı duyuyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Trump, başka bir soruya karşılık da ABD'in ihtiyaç halinde İsrail'i savunmak için gerekeni yapacağını yinelemişti.

Son Dakika Dünya ABD Başkanı Trump: İran çok geç olmadan savaşı müzakere etmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • SENOL KURT:
    trup efendi bu isler hepsenin basinin altindan cikiyor sen önce kendi ülkeni yönet 82 1 Yanıtla
    Serkan ergezer :
    BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ EŞ BAŞKANLARI SUSMAMALİ KONUŞMALI 0 0
  • Hakan Uman:
    savaşı başlatan iran'mı hemen gidip müzakere etmeli diyorsun aynı sözleri Netanyahu için söyleseniz. 50 1 Yanıtla
  • Bandit OneUp:
    Bravo İRAN BRAVO! Allah'u Ekber! 46 2 Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz:
    turup sen neyin peşindesin belli kapasiten sıfır sıfır sıfır... 37 3 Yanıtla
  • Hamit Gündoğdu:
    Trump ülkrsinde bile sevilmeyen adam durumuna geldi..çünkü yalan dolan ile israille attıkları şer adımları kovboy beyinli insanlar bilr farkına vardı...çok değil gerçek manada Müslüman dünyası bir hafta aynı düşüncede olsa israilin bir günlük ömrü kalır... 17 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement