ABD'de Sıcak Hava Dalgası: 175 Milyondan Fazla Kişi Etkilendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD'de Sıcak Hava Dalgası: 175 Milyondan Fazla Kişi Etkilendi

ABD\'de Sıcak Hava Dalgası: 175 Milyondan Fazla Kişi Etkilendi
29.07.2023 22:38  Güncelleme: 22:41

ABD'de sıcak hava dalgası nedeniyle 175 milyondan fazla kişinin etkilendiği açıklandı. Ülkede sıcaklıkların 38 derecenin üstüne çıkmasıyla birlikte halk kütüphanelerinde ve toplum merkezlerinde soğutma merkezleri açıldı. Aşırı sıcaklıkların sağlık için tehlikeli olabileceği belirtilerek vatandaşlara sıcak havada önlemler almaları tavsiye edildi.

ABD'de sıcak hava dalgası nedeniyle 175 milyondan fazla kişinin etkilendiği açıklandı.

Dünyanın kuzey yarım küresi sıcak hava dalgalarıyla boğuşuyor. ABD'de sıcaklıkların 38 derecenin üstüne çıkmasıyla ülke genelinde 175 milyondan fazla kişinin sıcaklıklardan etkilendiği açıklandı. Bunun üzerine ABD'de yer alan Chicago, New York ve Philadelphia dahil olmak üzere ülkenin en büyük şehirlerine sıcaklıklardan etkilenenler için halk kütüphanelerinde ve toplum merkezlerinde soğutma merkezleri açıldı. ABD'li yetkililer ise sosyal yardım ekiplerinin sokaklarda vatandaşlar için su temin edeceğini belirterek, "Aşırı sıcaklıklar sağlık için tehlikeli olabilir, hatta ölümcül bile olabilir" açıklamasını yaptı.

Ülkede açık hava etkinliklerinde çalışanlar, 65 yaş üstü kişiler, kronik hastalığı olanlar ve çocuklar için sıcak havada uzak durma çağrısı yapılırken, vatandaşlara sıcaklıklardan etkilenmemek için bol sıvı tüketmeleri, klimalı alanlarda kalmaları, güneşten uzak durmaları ve yakınlarını kontrol etmeleri tavsiyesi verildi. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'de Sıcak Hava Dalgası: 175 Milyondan Fazla Kişi Etkilendi - Son Dakika


Advertisement