ABD'de Yargılanan Türk, 5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
Dünya

ABD'de Yargılanan Türk, 5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD\'de Yargılanan Türk, 5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD’de trafik kazası sonucu 1 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanan Türk vatandaşı, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

13.05.2017 12:20

ABD'de trafik kazası sonucu 1 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanan Türk vatandaşı, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapisten çıktıktan sonra ise sınır dışı edilecek.

ABD'nin Connecticut eyaletinde 2015 yılında kullandığı otomobille 41 yaşındaki Maura Holmes'e çarparak ölümüne neden olan pizza kuryesi İsa Uzun (43), 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Polis yetkilileri yaptığı açıklamada olay yerinden kaçan zanlının yaklaşık iki saat sonra, eşinin çağrısı üzerine kaza mahalline geri döndüğünü bildirmişti.

Connecticut eyalet mahkemesinde son kez yargıç huzuruna çıkan Uzun, tercüman aracılığıyla yaptığı son savunmasında, kazada Maura Holmes'in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu, ailesi kadar acı çektiğini ve çok pişman olduğunu söyledi.

Connecticut Manchester Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kazadan hemen sonra Uzun'un olay yerinden kaçarak polise haber vermemesi sonucu Holmes'in tedavi altına alınmasının engellendiğini belirtti.

Hayatını kaybeden Holmes'in kız kardeşleri ise Uzun'un sınır dışı edilmesinin doğru bir karar olmayacağını, özellikle de eşi ve kızlarının mağdur olacaklarından üzüntü duyduklarını, onların suçsuz olduklarını belirtti.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Hunchu Kwak, Uzun'un ihmalkar davranarak sorumluluktan kaçtığı ve cinayet suçundan mahkum edildiğini açıkladı. 3 yıla yakın zamandır cezaevinde bulunan Uzun, 2 yıl sonra serbest kalacak ve sınır dışı edilecek. - NEW YORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD'de Yargılanan Türk, 5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement