ABD'nin 'El Kaide' İddiasıyla Vurduğu Camiden Yaralı Kurtulanlardan Yalanlama - Son Dakika
Dünya

ABD'nin 'El Kaide' İddiasıyla Vurduğu Camiden Yaralı Kurtulanlardan Yalanlama

ABD'nin 'El Kaideci' oldukları gerekçesiyle vurduğu camiden yaralı kurtulan siviller, ibadet etmek için toplandıklarını ve ABD'nin iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

18.03.2017 12:17  Güncelleme: 15:24

ABD'nin, Suriye'nin Halep kentindeki Cina köyünde 'El Kaidecilerin toplanma alanı' olduğu iddiasıyla namaz vaktinde vurduğu ve 58 kişinin can verdiği camiden yaralı kurtulan siviller, ABD'nin iddiasının asılsız olduğunu belirtti.

58 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Halep ile İdlib kentleri sınırında yer alan Cina köyünde perşembe akşamı, yatsı namazı vaktinde ABD, 'El Kaidecilerin toplanma alanı' olduğunu iddia ettiği Ömer Hattab Camisi'ni savaş uçaklarıyla bombalamıştı. Sivil savunma yetkililerinin bildirdiğine göre, saldırıda aralarında "Tebliğ Cemaati" mensuplarının bulunduğu 58 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

''CEMAATİN BİR BÖLÜMÜ KORKUYLA DIŞARIYA ÇIKTI''

'Tebliğ Cemaati'nin her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece sohbet yaptığı camiyi hedef alan hava saldırısından yaralı kurtulan cemaat üyeleri ve Cina köyü sakinleri AA muhabirine konuştu.

ABD saldırısı sırasında camide bulunan ve kolundan hafif yaralanan Cina köyü sakini Ebu Ali ise yaşanan dehşet anlarını şöyle anlattı: "İlk saldırı, akşam namazından sonra camide toplananların sohbet için ikram hazırlığı ve abdest tazelemeleri esnasında yapıldı. Uçak ilk önce yemeklerin hazırlandığı yeri ve abdest alma yerini vurdu, cemaatin bir bölümü korkuyla dışarıya çıktığında uçak yeniden gelip bu insanları hedef aldı."

''SİLAHLI GRUP ÜYESİ BULUNMUYORDU''

"Ölenlerin çoğu sivil ve Tebliğ Cemaati'nden din adamları." diyen Ali, camide silahlı grup üyesi bulunmadığını vurgulayarak, "Bu saldırı onların ne kadar korkak olduklarını göstermektedir. Bizlerin onları kelimelerimizle ve seslerimizle korkuttuğumuzu göstermektedir. Aramızda terörist yoktu. Hedef alınanlar tebliğcilerdi. Hepimiz Müslümanız ve Allah'a dua için gelmiştik." ifadelerini kullandı.

"BURASI SADECE İBADET YERİ''

Saldırıda hafif yaralanan bir diğer Cina köyü sakini ve Tebliğ Cemaati üyesi Ebu İbrahim de ABD'nin "El Kaide toplantısını hedef aldık ve camiyi vurmadık" açıklamalarını saldırılarda vurulan noktaları işaret ederek yalanladı.

Ebu İbrahim, "Burada hiç askeri nokta yok, burası sadece ibadet yeri. Hatta caminin üst katı öğrencilerin barınması için tahsis edilmişti. Alt katında da Müslüman olduğumuz için ibadet görevimizi yerine getiriyorduk. Burada hiçbir askeri varlık yok. Ölenler erkeklerden ve çocuklardan oluşuyor." dedi.

ABD\'nin \'El Kaide\' İddiasıyla Vurduğu Camiden Yaralı Kurtulanlardan Yalanlama
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'nin 'El Kaide' İddiasıyla Vurduğu Camiden Yaralı Kurtulanlardan Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement