ABD savaş gemileri Gürcistan'da - Son Dakika
Dünya

ABD savaş gemileri Gürcistan'da

ABD savaş gemileri Gürcistan\'da

ABD Donanmasının 6. Filosuna ait LCC 20 Borda numaralı 'USS Mount Whitney' isimli komuta kontrol gemisi ve DDG 78 Borda numaralı 'USS Porter' adlı güdümlü füze destroyeri Gürcistan'da ulaştı.

08.11.2021 13:13  Güncelleme: 13:18

ABD Donanmasının 6. Filosuna ait LCC 20 Borda numaralı 'USS Mount Whitney' isimli komuta kontrol gemisi ve DDG 78 Borda numaralı 'USS Porter' adlı güdümlü füze destroyeri Gürcistan'da ulaştı. 6. Filo tarafından paylaşılan mesajda "Gürcistan'da olmaktan mutluyuz" mesajı yer aldı.

ABD Donanması tarafından yapılan açıklamada "Ziyaret, NATO müttefikleri ile hayati önemdeki Karadeniz ortağı Gürcistan arasındaki önemli bir ilişkinin altını çiziyor. Gürcistan, bölgede barış ve istikrarın desteklenmesinde tutarlı ve kararlı bir ortak olmuştur" ifadeleri kullanıldı. ABD'nin bölgedeki varlığının, Karadeniz'de ve bölgede barış ve refahı ilerletmek için müttefikler ve ortaklarla birlikte çalışmaya olan bağlılığını gösterdiği belirtildi.

Donanma açıklamasında "Her iki gemi de Bulgar Donanması ve Türk Deniz Kuvvetlerine ait gemilerle ikili gemi manevra tatbikatları, iletişim testleri ve simülasyon tatbikatlarına katıldı ve Gürcistan Sahil Güvenlik tarafından Batum'a kadar eşlik edildi" denildi.İSTANBUL'DA 3 GÜN KALDI

Daha önce Sarayburnu Limanı'na demirleyen ABD savaş gemisi, 3 günlük İstanbul ziyaretinin ardından İstanbul Boğazı'nı geçerek 4 Kasım'da Karadeniz'e açılmıştı. USS Mount Whitney komuta kontrol gemisi, 1.5 saatte boğaz geçişini tamamlayarak Karadeniz'e açılmıştı. ABD Donanması 6. Filoya ait 2 savaş gemisi geçtiğimiz günlerde Türk boğazlarını kullanarak Karadeniz'e geçmişti. 'USS Mount Whitney' gemisinin Karadeniz'e geçişi ile ABD, Karadeniz'deki savaş gemisi sayısını 3'e çıkarttı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD savaş gemileri Gürcistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement