Afgan kadınlar üniversitede erkekler ile aynı sınıfta ders göremeyecek - Son Dakika
Dünya

Afgan kadınlar üniversitede erkekler ile aynı sınıfta ders göremeyecek

Yönetimin Taliban'a geçmesi ile Taliban'ın Yüksek Öğrenim Bakanı Abdul Baqi Haqqani, ülkedeki kadınların üniversiteye gidebileceğini, ancak erkeklerle aynı sınıfta ders görmeyeceğini ve erkek hocalardan ders almayacaklarını açıkladı. Bunun yanı sıra yönetim diğer ülkelerle rekabet edebilmek için de müfredatta değişikliklere gidecek.

31.08.2021 11:24  Güncelleme: 11:28

ABD 20 yılın ardından Afganistan'dan çekilerek, kontrolü Taliban'a bıraktı. Ülkede yaşanan kaos devam ederken, kadın hakları ihlalleri uluslararası toplumun en büyük endişelerinden biri olmaya devam ediyor.

ERKEK HOCALARDAN DERS ALAMAYACAKLAR

NTV'nin haberine göre Taliban'ın Yüksek Öğrenim Bakanı Abdul Baqi Haqqani, Afgan kadınların üniversiteye gidebileceklerini ancak erkeklerle birlikte aynı sınıflarda bulunamayacaklarını ve erkek hocalardan ders alamayacaklarını duyurdu.

"AFGAN HALKI ŞERİAT KANUNLARINA GÖRE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDECEK"

Haqqani yaptığı açıklamada, "Afganistan halkı, kadın ve erkek karışık bir ortamda olmadan şeriat kanunları ışığında yüksek öğrenimlerine güvenlik içinde devam edecek" dedi. Ayrıca, İslami, milli ve tarihi değerlere uygun, makul ve İslami bir müfredat oluşturmak ve diğer yandan diğer ülkelerle rekabet edebilmek için müfredatta da değişiklikler yapılacağını sözlerine ekledi.

EĞİTİM POLİTİKALARI İÇİN HENÜZ BİR ÇERÇEVE OLUŞTURULMADI

Bununla birlikte, Taliban hükümeti eğitim politikaları için henüz bir çerçeve oluşturmadı, ancak yeni kuralların İslami şeriat yasalarına dayanacağını açıkladı. Taliban, kadınların okumasına ve çalışmasına izin vereceğinden emin olsa da, ülkenin geçmişteki yönetimi, kadınların ve azınlıkların haklarının ciddi şekilde kısıtlandığını gördü.

Afgan kadınlar üniversitede erkekler ile aynı sınıfta ders göremeyecek

Son Dakika Dünya Afgan kadınlar üniversitede erkekler ile aynı sınıfta ders göremeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Mustafa ÇAKIR: şu gayet güzel diyenleri toplayıp toplayıp afganistana salacaksın görecekler günlerini, ülkemizin cumhuriyetin ve laikliğin kıymetini bilin neresi güzel şeriatın güzeli mi olur 30 31 Yanıtla
    Anazarbus : Ölünce camiye de gelirsin şimdi sen ... Şeriatı inkar edenlerin hiç biri Aziz Nesin kadar samimi değilsiniz . Adam şeriate karşı yaşadı ölünce de cami namaz birsey istemedi. 4 1
  • Rifki Talay: Gayet guzel bir uygulama.. 34 25 Yanıtla
  • Hakan Şentürk: Bence çok iyi bir uygulama .olması gereken de bu 22 29 Yanıtla
  • MEHMET KUBAT: Olması gereken bu laikliğin canı cehenneme 13 11 Yanıtla
  • MEHMET KUBAT: İşte olması gereken bu 10 9 Yanıtla
  • ferhat ipekyüz: Bu yobazları destekleyenler aileleriyle birlikte gidip şeriatı yasasinlar 0 2 Yanıtla

Advertisement