Afganistan'da Dondurma Üretim Sanayi Her Geçen Gün Gelişiyor - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da Dondurma Üretim Sanayi Her Geçen Gün Gelişiyor

Afganistan’ın Herat bölgesinde kurulan dondurma fabrikası ile ülkede dondurma üretim sanayi her geçen gün gelişiyor.

29.06.2014 13:12

Herat bölgesinde kurulan fabrikada günde 30 ton dondurma üretilirken uzmanlar ülkede dondurma üretim kalitesinin her geçen gün daha iyi bir noktaya geldiğini ifade etti. Herat kentinde dondurma dükkânı bulunan Mujebullah her gün yüzlerce kişinin dükkânına dondurma almaya geldiğini belirterek, “Öğrenciler ve bölgede yaşayan insanlar dondurma yemek için her zaman buraya geliyor. Geleneksel Herat dondurması burada uzun süredir yapılıyor” dedi. Mujebullah’ın müşterilerinden Muhammed Azim ise “ Herat dondurması muhteşem. Canım dondurma istediği zaman hep buraya geliyorum” dedi.

Herat dondurmaları yöneticisi Ali Ahmet Faizi, Afganistan’daki birçok kente dondurmalarını sattıklarını ve günde 30 ton dondurma ürettiklerini belirterek, “Bu yıl Herat dondurmaları Afganistan’ın en iyi dondurması seçildi. Her gün 2 vardiya çalışma ile 30 ton dondurma üretiyoruz. Makinelerimiz her 20 saatte 80 ton dondurma üretme kapasitesine sahip. Ürünlerimiz Afganistan’daki 24 kentte süpermarketlerde, restoranlarda, üniversitelerde, düğünlerde satılıyor” dedi.

2006’da Irak savaşı sonrası bölgede iş istihdamını arttırmak için kurulan ve sonradan Afganistan’da da çalışmalara başlayan İş ve İstikrar Operasyonları Görev Gücü (TFBSO) program yöneticisi Brendan O’Donoghue ise 2 yılı aşkın süredir şirketi geliştirmek için iş planları yaptıklarını ve mühendislerle çalışmalar yürüttüklerini belirtti. TFBSO teknik servis mühendislerinden John Green dondurma sektörünün ülkede gelişen bir pazar olduğunu belirterek, “Dondurma üretimi Afganistan’da büyüyen bir pazar ve buradakilerin yüksek kalitede dondurmaya ihtiyacı var. AB kaynaklı ekipman desteği sağladığımız için de bizimle çalışıyorlar” dedi. TFBSO İş Analisti Amina Osmani ise dondurma sayesinde yan sektörlerin de ülkede varlık gösterdiğini belirterek, “Dondurma beraberinde üretim için birçok sektörü getiriyor. Ve insanların ülkelerinde nelerin olduğunu görmesi mümkün hale geliyor” dedi.

Afganistan\'da Dondurma Üretim Sanayi Her Geçen Gün Gelişiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afganistan'da Dondurma Üretim Sanayi Her Geçen Gün Gelişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement