Alman Parlamentosu Yunanistan'a Yardıma Onay Verdi - Son Dakika
Dünya

Alman Parlamentosu Yunanistan'a Yardıma Onay Verdi

Alman Parlamentosu Yunanistan\'a Yardıma Onay Verdi

Almanya parlamentosu Bundestag, bugün yapılan oylamada Yunanistan'ın iflastan kurtarılmasını amaçlayan IMF-AB paketine onay verdi.

30.11.2012 18:21

Almanya parlamentosu Bundestag, bugün yapılan oylamada Yunanistan'ın iflastan kurtarılmasını amaçlayan IMF-AB paketine onay verdi.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının uzun bir görüşme maratonunun ardından üzerinde mutabakata vardığı yardım paketi, 473'e karşı 100 oyla kabul edildi. Oylamada 11 milletvekili de çekimser oy kullandı.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, oylama öncesinde milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi maliye bakanlarının uzlaştığı yardım paketinin taahhütlerini yerine getirmesi için Yunanistan üzerindeki baskıyı sürdüreceğini belirterek, "Yunanistan ancak reformları hayata geçirmeye devam ettiği takdirde tüm bu yardımları alabilecek" dedi.

Yunanistan'ın iflası ve Euro Bölgesi'nden ayrılmasını engellemeyi amaçlayan paket, Yunanistan'a 57 milyar dolar (44 milyar euro) yardımı öngörüyor. Yardım paketinde ayrıca kredinin geri ödeme programı ve geri ödemedeki faiz indirimi dahil çeşitli ayrıntılar bulunuyor. Yunanistan'a ekonomik reformlarını gerçekleştirmek ve bütçe açığını kapatabilmesi için daha fazla zaman tanıyan paket, Atina'nın borçlarını sürdürülebilir şekilde geri ödemesine imkan tanıyor.

Yunanistan'a kredi diliminin serbest bırakılması için Alman parlamentosunun onayı gerekiyor. Alman kamuoyu ise, Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerine yapılan ekonomik yardımlara pek sıcak bakmıyor. Bu çerçevede Başbakan Angela Merkel'in merkez sağ koalisyonu içinde bir memnuniyetsizlik olduğu biliniyor. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Alman Parlamentosu Yunanistan'a Yardıma Onay Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement