Almanya'da Evlilik Harçları Artırıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya'da Evlilik Harçları Artırıldı

Almanya\'da Evlilik Harçları Artırıldı
08.01.2009 18:45

Almanya'da Evlilik Harçları 16 Eyaletten 14'ünde Artırıldı. Harçlar Sadece Berlin ve Thüringen'de 33 Eur Kaldı.

Almanya'da evlilik harçları 16 eyaletten 14'ünde artırıldı. Harçlar sadece Berlin ve Thüringen'de 33 eur kaldı.

Alman Evlendirme Memurları Birliği (BDS) tarafından Bad Salzschlirf kentinde yapılan açıklamada, harçların sadece Berlin ve Thüringen eyaletlerinde 33 euro olarak kaldığı, diğer eyaletlerin çoğunda 40 euroya yükseltildiği bildirildi. Bavyera eyaletinde ise evlilik harcının 50 euroya artırıldığı kaydedildi.

Yabancıların evlenmeleri durumunda daha fazla harç ödeyecekleri ifade edilen açıklamada, bugüne kadar ortalama 55 euro ödeyen yabancıların, Baden-Württemberg, Brandenburg, Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde bundan böyle 80 euro ödeyecekleri belirtildi.

Berlin ve Thüringen eyaletlerinde yabancıların ödeyecekleri harçlar 55 euro ile düşük seviyede kalırken, Rheinland-Pfalz eyaletinde de yabancıların ödeyeceği harçların 50 ile 100 euro arasında değişeceği ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Evlilik Harçları Artırıldı - Son Dakika


Advertisement