Amerikalılar Daha Uzun Yaşıyor Ancak Kronik Hastalıklardan Yana Dertli - Son Dakika
Dünya

Amerikalılar Daha Uzun Yaşıyor Ancak Kronik Hastalıklardan Yana Dertli

Amerikalılar Daha Uzun Yaşıyor Ancak Kronik Hastalıklardan Yana Dertli

Washington Üniversitesi uzmanı Doktor Christopher Murray, Amerikalıların sağlık ve yaşam uzunluğuyla ilgili çok bilgili olduklarının doğru olduğunu ifade ederken, "Daha uzun yaşadığımız doğru ancak son yıllarımızı kronik hastalıklarla mücadele"...

24.08.2013 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Washington Üniversitesi uzmanı Doktor Christopher Murray, Amerikalıların sağlık ve yaşam uzunluğuyla ilgili çok bilgili olduklarının doğru olduğunu ifade ederken, "Daha uzun yaşadığımız doğru ancak son yıllarımızı kronik hastalıklarla mücadele ederek geçirdiğimiz de bir gerçek" dedi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Doktor Murray, son 20 yıl içinde sağlık bozukluklarına ve erken ölümlere yol açan önemli hastalıklarla yaralanmaları inceleyen bir araştırma yaptı.

Araştırmaya katılan uzmanlar, kronik sağlık bozukluklarına yol açan faktörlerin depresyon ve endişe, bel ağrısı, şeker ve solunumu zorlaştıran akciğer hastalıkları olduğunu buldu.

Erken ölümlere nende olan rahatsızlıkların başında kalp hastalıkları, felç ve kanser gelirken, bu hastalıkların en büyük nedeni de sigara tiryakiliği ve yanlış yiyecekleri çok miktarda tüketilmesi

Doktor Christopher Murray, "Yıl içinde ölümlerin 680 bininin nedeni, kötü beslenme. Sigara, obezite ve yüksek tansiyon da yılda 400 bin ölüme neden oluyor. Bunlar da ölüm riskini arttıran başlıca faktörler" dedi.

Hava kirliliği de sağlığı bozarken, Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne göre, hava kirliliği kalp ve akciğer hastalıklarını tetikliyor, özellikle de çocukların akciğer sağlığı üzerinde uzun dönemli iz bırakıyor.

Araştırmacılara, ayrıca yaşlılık, obezite, alkol ve uyuşturucu alışkanlığıyla ilgili hastalıklarda artış olduğuna dikkat çekerken, Doktor Christopher Murray, "Alzheimer's, aşırı ilaç kullanımının yol açtığı sorunlar, şeker ve böbrek hastalıkları hızla artıyor" dedi.

Araştırmanın ortaya veriler, Amerikalıların daha iyi tedavi gördükleri, felç, kolon ve meme kanserlerinin tedavisindeki ilerlemelerin bunda etkili olan faktör olduğunu belirtirken, diğer gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Amerika kamu sağlığında geriden kaldığı da aktarıldı.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, halkı daha fazla egzersiz yapmaya, daha sağlıklı beslenmeye ve sigara ile alkol tüketimini azaltmaya teşvik eden kamu sağlığı programlarının yaygınlaştırılmasını isterken, şehirlerdeki hava kirliliğini azaltıcı önlemler alınması da öneriyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Amerikalılar Daha Uzun Yaşıyor Ancak Kronik Hastalıklardan Yana Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement