Avusturya'da Nazi sembollü kapanma protestosu - Son Dakika
Dünya

Avusturya'da Nazi sembollü kapanma protestosu

Avusturya\'da Nazi sembollü kapanma protestosu

Avusturya'da tam kapanmadan önce koronavirüs önlemleri karşıtı protestoya on binlerce insan katıldı. Avusturya bayrakları sallayan göstericiler, "Aşıya Hayır", "Yeter Artık" ya da "Kahrolsun Faşist Diktatörlük" yazılı pankartlar taşıyarak kapanmayı protesto etti. Gösterilere 40 bine yakın kişinin katıldığı sanılıyor.

20.11.2021 22:09  Güncelleme: 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya hükümetinin yeni bir sokağa çıkma kısıtlaması ilan etmesinden ve aşıların gelecek yıl zorunlu hale getirileceğini açıklamasından bir gün sonra, çoğu aşırı sağcı on binlerce kişi Cumartesi günü Viyana'da koronavirüs önlemlerini protesto etti.

1 Şubat 2022'de yürürlüğe gireceği açıklanan aşı zorunluluğuna da tepki gösteren konuşmacılar, zorunlu aşının anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Ülke genelinde pazartesi yürürlüğe girecek sokağa çıkma kısıtlamasına tepki gösteren konuşmacılar, iktidarın süreci yönetemediğini ileri sürerek istifa çağrısında bulundu.

Daha sonra protestocular, birinci bölge olarak adlandırılan eski şehri çevreleyen Ring Caddesi'ni trafiğe kapatarak, yürüyüşe geçti.

Başkentin merkezindeki Hofburg İmparatorluk Sarayı'nın önünde öğleden sonra toplanan protestocular ıslık, korna ve davul çaldı.

Avusturya bayrakları sallayan göstericiler, "Aşıya Hayır", "Yeter Artık" ya da "Kahrolsun Faşist Diktatörlük" yazılı pankartlar taşıdı. Emniyet verilerine göre, göstericilerin sayısı 40 bine yaklaştı.

Bir polis sözcüsü, koronavirüs önlemlerinin ihlâli ve Nazi sembollerinin yasak olması nedeniyle 10 kadar kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Son 24 saatte 15 bin 297 yeni vakanın görüldüğü ülkede, toplam vaka sayısı 1 milyon 42 bin 571'e, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 42 artarak 11 bin 993'e çıktı.

Günlük vaka sayılarının 15 binin üzerine çıktığı Avusturya'da iktidar dördüncü dalgayı kontrol altına alabilmek için pazartesiden itibaren 20 gün geçerli olacak sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, 1 Şubat 2022'den itibaren de aşının zorunlu kılınacağını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Avusturya'da Nazi sembollü kapanma protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement