Azerbaycan, Dağlık-Karabağ'a insani yardım göndermeye başladı - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan, Dağlık-Karabağ'a insani yardım göndermeye başladı

Azerbaycan, Dağlık-Karabağ\'a insani yardım göndermeye başladı

Azerbaycan, Dağlık-Karabağ bölgesinde Ermeni ayrılıkçılara karşı başlattığı operasyonun sona ermesinin ardından bölgeye gıda ve diğer insani yardımlar göndermeye başladı. Azerbaycan, ayrıca Ermenileri silahlarını bırakmaya ve ayrılıkçı hükümetin dağılmasını talep etti.

22.09.2023 15:17  Güncelleme: 15:21

Azerbaycan, Dağlık- Karabağ bölgesinde Ermeni ayrılıkçılara karşı başlattığı operasyonun yapılan barış anlaşması ile sona ermesinden sonra Dağlı-Karaba'ğa başka gıda olmak üzere insanı yardım yollamaya başladı. Dağlık-Karabağ'da yaşayan 120.000 kişi, geçen yılın sonlarından bu yana bölgeyi Ermenistan'a bağlayan yolda başlayan abluka nedeniyle gıda ve ilaç sıkıntısı çekiyordu. Gıda ve diğer temel ihtiyaçların tedarikini artırmak, Azerbaycan sınırları içinde bulunan ancak 1994 yılından beri etnik Ermeni güçlerinin kontrolünde olan bu bölgede istikrarın inşa edilmesinde önemli bir rol alacak.

ATEŞKES İLAN EDİLMİŞTİ

Azerbaycan, Salı günü Ermenistan mevzilerini yoğun ateş altına aldı ve bunu "terörle mücadele operasyonu" olarak adlandırarak Ermenileri silahlarını bırakmaya ve ayrılıkçı hükümetin dağılmasını talep etti. Bir gün sonra, Dağlık-Karabağ yetkilileri askeri taleplere uymayı kabul etti, ancak bölgenin Azerbaycan'a yeniden entegre edilmesi konusundaki görüşmeler nihai bir anlaşmaya varmadı.

AZERBAYCAN KARABAĞ'A 20 TONLUK YARDIM KAMYONU GÖNDERİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cuma günü hükümet toplantısında bölgenin etnik Ermenilerinin evlerini terk etmelerine hemen ihtiyaç olmadığını ancak gerektiğinde Ermenistan'ın 40.000 tahliyeyi kabul etmeye hazır olduğunu söyledi. Azerbaycan'ın acil durumlar bakanlığı, Cuma günü Ağdam'dan başlayarak Nagorno-Karabağ'a gıda ve hijyen ürünleri ile birlikte ekmek taşıyan iki 20 tonluk kamyonun yanı sıra iki kamyonun daha gönderildiğini açıkladı.

Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya Azerbaycan, Dağlık-Karabağ'a insani yardım göndermeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement