Binlerce Kişi Tahrir Meydanı'nda - Son Dakika
Dünya

Binlerce Kişi Tahrir Meydanı'nda

Binlerce Kişi Tahrir Meydanı\'nda

Mısır'da büyük protestonun birinci yıldönümünde Mısırlılar yine Tahrir Meydanı'na akın etti.

25.01.2012 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Hüsnü Mübarek'in iktidardan düşürülmesi talebi ile başlayan büyük protestonun birinci yıldönümünde Mısırlılar yine Tahrir Meydanı'na akın etti. Sabah saatlerinden itibaren meydana akın eden binlerce kişi zaferlerini kutluyor. Göstericiler Yüksek Askeri Konsey Başkanı Tantavi'ye çağrıda bulunarak Hüsnü Mübarek'in sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açmasını istedi.

Tahrir'de bir milyondan fazla kişinin toplanması bekleniyor. Mısırlıların bir bölümü devrimi kutlarken, bazıları ise reformlarla sivil yönetime geçiş sürecinin yavaş ilerlemesini eleştiriyor. Müslüman Kardeşler yanlıları Tahrir meydanında güvenlik kordonları oluşturdu. Tahrir Meydanı'nda devrimin yıl dönümünde Müslüman Kardeşler ve Selefi Cemati kutlarken diğer 6 Nisan Hareket Yüksek Askeri Yönetim karşıtı sloganlar attılar. Askerin yönetimini sivil oteriteye teslim etmesini istediler. Sol ve liberal gruplar "Devrimin ordu tarafından çalındığını" iddia ederken, "Mübarek gitti, ama askeri vesayet tam olarak sona ermedi" yorumları da yapılıyor. Göstericilerin, talepleri yerine gelinceye kadar protestolarını sürderecekleri belirtiliyor.

Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi, demokrasiye geçiş takvimi konusunda sözlerine bağlı olduklarını ifade ederek, sivil iradenin iş başına gelmesinin ardından ordunun kışlasına geri döneceğini söyledi. Mısır'ın İskenderiye, Suveyş, İsmaliye ketnlerinde gösteriler yapılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Binlerce Kişi Tahrir Meydanı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement