Bişkek'te Şanghay İşbirliği Örgütü Zirve Toplantısı Başladı - Son Dakika
Dünya

Bişkek'te Şanghay İşbirliği Örgütü Zirve Toplantısı Başladı

Bişkek\'te Şanghay İşbirliği Örgütü Zirve Toplantısı Başladı

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirve toplantısı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te başladı.

05.12.2012 10:17

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirve toplantısı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te başladı.

Kırgızistan Başbakanı Cantörö Satıbaldiyev'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Çin Başbakanı Wen Jiabao, Tacikistan Başbakanı Akil Akilov, Kazakistan Başbakanı Serik Ahmetov ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Rustem Azimov katıldı. Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı konuk evi Ala-Arça'da konuklarını karşılayan Satıbaldiyev, daha sonra liderlerle aile fotoğrafı çektirdi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, üye ülkeler arasında çok yönlü ticari ve ekonomik işbirliği programlarının geliştirilmesi, 2012-2016 yılları arasındaki dönem için proje faaliyet raporları ve faaliyetlerin ana başlıklarının masaya yatırılması, ŞİÖ bütçesinin hazırlanması, bir Gelişim Bankası'nın kurulması ve fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik işbirliğinin güçlendirilmesi gibi konular müzakere edilecek ve protokollere imza atılacak.

Toplantıda ayrıca, üye ülkeler arasında, olağanüstü durumların acilen ortadan kaldırılmasına yönelik işbirliği protokolünün de imzalanması bekleniyor.

Şangay İşbirliği Örgütü toplantısına, İran Başbakan Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Afganistan Başbakan Yardımcısı Kerim Halil, Mısır Bilgi ve Yayın Bakanı Kamar Zaman ve Hindistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sandjay Sinh gözlemci statüsüyle katılıyor. - BİŞKEK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bişkek'te Şanghay İşbirliği Örgütü Zirve Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement