Caminin Yapımının Sürdürülmemesine Tepki - Son Dakika
Dünya

Caminin Yapımının Sürdürülmemesine Tepki

Caminin Yapımının Sürdürülmemesine Tepki

Prizren bölgesindeki merkezi Şadırvan'da bulunan tarihi Sinan Paşa Camisi'nin onarım çalışmaları için 4 yıl önce ibadete kapattığı camide hiçbir ilerlemenin kaydedilmesi tepki çekmeye başladı

15.11.2010 10:51

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın-TİKA Kosova'da 4 yıldan bu yana onarım çalışmaları için ibadete kapattığı Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camisi'nin inşat alanında yeller esiyor.

Kosova'nın Prizren bölgesindeki merkezi Şadırvan'da bulunan tarihi Sinan Paşa Camisi'nin onarım çalışmaları için 4 yıl önce ibadete kapattığı camide hiçbir ilerlemenin kaydedilmesi, Kosova halkının tepkisini çekmeye başladı.

Prizren'in merkezi camisi olma özelliğine sahip olan ve Türk dilinde vaazların verildiği tek cami olan tarihi Sinan Paşa Camisi onarım çalışmaları için 4 yıldan bu yana ibadete kapalı. 2 ay önce görevi sona eren TİKA eski başkanı Kürşat Mahmat, caminin onarılmasının bu kadar uzun sürmesinin nedenini etraftaki bazı dükkânların engel olduğunu ileri sürmüştü.

Etraftaki dükkânların camii duvarlarının onarılmasına engel olarak gördüklerini ileri süren TİKA yetkililerine tarihi caminin içerisindeki çalışmaların niçin devam etmediğiyle ilgili sorulara her hangi bir açıklama yapmaktan çekinmişti.

Son gelişmelerle ilgili Sinan Paşa Camiinde yaptığımız çekimlerde caminin onarım çalışmalarına rastlamadık. İskelelerin olduğu gibi yerlerde bırakıldığı caminin uzun yıllar daha bu şekilde restore edilmeden bekleyeceği görüntülerden anlaşılıyor.

TIKA BAŞKANI KULAKLIKAYA CAMİİ KURBAN BAYRAMINDA AÇILACAK DEMİŞTİ

Ağustos ayında Kosova'ya gelen Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı-TİKA Genel Başkanı Musa Kulaklıkaya, Sinan Paşa Camisi'nin açılışının Kurban Bayramına yetişeceğini söylemişti.

Mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Kulaklıkaya, 'Prizren'deki Sinan Paşa Camisinin bu sene içerisinde Kurban Bayramına kadar tamamlanır ve Prizren halkı bu görkemli eserine kavuşur' şeklinde açıklamada bulunmuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİNAN PAŞA CAMİSİNİ ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz hafta Kosova temasları çerçevesinde tarihi Sinan Paşa Camisini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a caminin onarım çalışmalarının yılsonuna kadar sona ereceği söylendi.

Tarihi camiyi ziyaret eden Başbakan Erdoğan'a eşlik eden Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı-TİKA Genel Başkanı Musa Kulaklıkaya, caminin onarım çalışmalarının yılsonuna kadar sona ereceğini söylediği belirtildi.

SIRP ORTODOKS KİLİSESİ 2 YILDA TAMAMLANDI

Sinan Paşa Camisine 100 metre mesafede bulunan ve 17 Mart 2004 yılında çıkan olaylar sırasında tamamen yanan Sırp Ortodoks Kilisesi 2 yıl süren onarım çalışması ardından tamamen eski haline kavuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Caminin Yapımının Sürdürülmemesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement