Cannes Film Festivali'nin Jüri Başkanı Pedro Almodovar - Son Dakika
Dünya

Cannes Film Festivali'nin Jüri Başkanı Pedro Almodovar

Cannes Film Festivali\'nin Jüri Başkanı Pedro Almodovar

Bu yıl 70'incisi düzenlenecek Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu.

31.01.2017 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 70'incisi düzenlenecek Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu. Koltuğa, Oscar ödüllü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar geçecek.

Duyuru festivalin direktörü Thierry Fremaux'den geldi. Almodovar, bu görevi memnuniyet ve onurla üstleneceğini ifade etti.

Yaklaşık yirmi filmde imzası bulunan ünlü yönetmen sinemaya adımını 1980'lerin başında attı. 1987'deki 'La Ley del Deseo' _ adlı yapıtıyla da ilk kez uluslararası bir film festivaline katıldı. 'Mujeres al Borde de un Ataque de Nervios' _(Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar) filmiyle de adını daha geniş kitlelere duyurdu. Yönetmenin son filmi 'Julieta', 2017 Akademi Ödülleri'nde En İyi Yabancı Film kategorisinde İspanya adına yarışacak.

Fotoğraf: REUTERS/Jean-Paul Pelissier, 17 Mayıs 2016

67 yaşındaki Almodovar, juri başkanlığını yürüteceği Cannes Film Festivali'ne ise daha önce beş filmiyle katıldı, iki kez ödülle döndü.

Festival 17-28 Mayıs arasında, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek. Ödüllere aday olan filmler, jüri ve festivalin programı nisan ortasında açıklanacak.

Pedro Almodóvar, President of the Jury of the 70th Festival de Cannes from 17-28 May. OLÉ ! #Cannes2017 More info: https://t.co/2tWBPo6jHF pic.twitter.com/kPhVbBdgcS— Festival de Cannes (@Festival_Cannes) January 31, 2017

Auteur:

Tags:Gepost: 31 januari 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Cannes Film Festivali'nin Jüri Başkanı Pedro Almodovar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement