Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ningxia'daki Patlama Sonrası Kurtarma Çalışmalarını Talimat Verdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ningxia'daki Patlama Sonrası Kurtarma Çalışmalarını Talimat Verdi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ningxia\'daki Patlama Sonrası Kurtarma Çalışmalarını Talimat Verdi
22.06.2023 09:53  Güncelleme: 09:55

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ningxia Hui Özerk Bölgesi'ndeki bir barbekü restoranında meydana gelen patlama sonrasında kurtarma çalışmalarını yönlendirmek üzere bir çalışma grubu görevlendirdi. Patlamada 31 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi yaralandı. Xi, kazanın nedeninin en kısa sürede belirlenmesi ve sorumluların mahkeme önüne çıkarılması için çaba gösterilmesini istedi. Ayrıca, güvenlik kontrolünün artırılması ve her türlü riskin tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

BEİJİNG, 22 Haziran (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin'in kuzeybatısındaki Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nde bir barbekü restoranında meydana gelen patlama sonrasında çok yönlü kurtarma çalışmaları ve yaralıların tedavi edilmesinin yanı sıra artırılmış güvenlik kontrolü talimatı verdi.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkez Askeri Komisyon Başkanı olan Xi, kazanın ardından Perşembe günü verdiği talimatta can ve mal güvenliğinin sağlanması için çalışmaların artırılması çağrısında bulundu.

Üç günlük Ejderha Teknesi Festivali'nin başlangıcı olan Perşembe günü yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre, Çarşamba gecesi Ningxia Hui Özerk Bölgesi'nin merkezi Yinchuan'daki bir barbekü restoranında yıkıma yol açan patlamada 31 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Xi, kazanın nedeninin en kısa sürede belirlenmesi ve sorumluların mahkeme önüne çıkarılması için çaba gösterilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı, tüm bölge ve ilgili departmanların her türlü risk ve gizli tehlikeyi tespit edip düzeltmesi gerektiğini belirtti.

Xi, ilgili departmanların en kısa zamanda bir iş yeri güvenliği seferberliği başlatması, önde gelen sektör ve endüstrilerde güvenlik kontrollerini artırması gerektiğini kaydetti.

Xi'nin talimatıyla çeşitli merkezi hükümet organlarından oluşan bir çalışma grubu, kurtarma çalışmalarına kılavuzluk etmek üzere olay yerine gönderildi.

Kazanın nedeni hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ningxia'daki Patlama Sonrası Kurtarma Çalışmalarını Talimat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement