12 gün boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından şaşırtan tespit! Gizem giderek çözülüyor - Son Dakika
Dünya

12 gün boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından şaşırtan tespit! Gizem giderek çözülüyor

Çin'de bir çiftlikte onlarca koyunun 12 gün boyunca durmadan daire şeklinde dönmesi büyük ses getirmişti. Gizemini hala koruyan konuyla ilgili İngiliz bilim insanından dikkat çeken bir açıklama geldi.

22.11.2022 15:36  Güncelleme: 16:16

4 Kasım'daİç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne bağlı Baotou'da meydana gelen olayda, çiftlikte bulunan koyunlar bir anda dönmeye başladı. Koyunların sahibi önce birkaç koyunun bu şekilde döndüğünü, daha sonra ise bütün sürünün dönmeye başladığını ileri sürmüştü.

BİLİM İNSANLARI KONUYU ARAŞTIRIYOR

34 koyun ağılının olduğu çiftlikte yalnızca 13 numaralı ağıldaki koyunların bu hareketi büyük yankı uyandırmıştı. Hayvanların bu şekilde dönmesi bilim insanlarını da hareket geçirdi.

12 boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından dikkat çeken sözler! Gizem giderek çözülüyor

DİKKAT ÇEKEN TEORİ

Günlerce dönen koyunların gizemi çözülmezken hayvanların bir hastalıktan dolayı bu şekilde davrandığı öne sürüldü. Ancak bu tez de koyunların tamamen sağlıklı olmasının ortaya çıkmasıyla çürüdü. Konuyla ilgili tartışma büyürkenİngiltere'deki Hartpury Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Profesör Matt Bell, koyunların bu davranışıyla ilgili bilimsel bir fikir ortaya attı.

12 boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından dikkat çeken sözler! Gizem giderek çözülüyor

"SÜRÜ PSİKOLOJİSİ"

Newsweek'e konuşan Bell, "Görünen o ki koyunlar uzun süredir ayna alanda kaldıkları için gergin ve sürekli aynı hareketi tekrarlıyorlar" dedi. Bell, bazı hayvanların sürekli dar bir alanda sıkışmaktan dolayı öfkeli oldukları için bu hareketi yaptığını, sürüdeki diğer koyunların da onları izlediğini ifade etti.

12 gün boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından şaşırtan tespit! Gizem giderek çözülüyor

Son Dakika Dünya 12 gün boyunca dönen koyunlarla ilgili bilim insanından şaşırtan tespit! Gizem giderek çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • mert çelik: herkes önündekını takıp edıyor bu kadar basıt 50 20 Yanıtla
  • Kağıthaneli islam: bencede o alan manyetık olarak ıncelenmelı hayvanlar bazen ıc gudusel hareket ederler 27 4 Yanıtla
  • kenan mutlu: BİLİM DE BİYERE KADAR,KİMSE BİLEMEZ BU HAYVANLARIN BUNU NEDEN YAPTIĞINI,BİLİMDE MANEVİYATA YER YOK DERLER AMA GEL GÖR Kİ ÇARESİZ KALINCA HERKES YA ALLAH BİLİR DİYOR YA DA ALLAH'TAN ÜMİT KESİLMEZ DİYOR. 4 1 Yanıtla
  • ferzende güler: Sağ tarafta doğru gidiyorlarsa demekki ilahi bir güç tarafından oluyor... 1 3 Yanıtla

Advertisement