Çin'in kuzeydoğusunda potansiyel felaket riski - Son Dakika
Dünya

Çin'in kuzeydoğusunda potansiyel felaket riski

Çin\'in kuzeydoğusunda potansiyel felaket riski

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang ve Jilin eyaletlerinde önümüzdeki üç gün boyunca sağanak yağış ve fırtınaların etkili olmasıyla potansiyel felaketler için orta derecede risk oluşabileceği belirtildi. Ayrıca Tibet, Sichuan, Hunan ve Shaanxi eyaletlerinde de aynı durumun yaşanacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Merkezi, ikincil felaketlerin ve şiddetli konvektif havanın potansiyel etkisine dikkat çekerek uyarıda bulundu. Hubei eyaletinde ise önümüzdeki üç gün boyunca yüksek sıcaklıkların yaşanması ve buna bağlı sorunların ortaya çıkması bekleniyor.

19.08.2023 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 19 Ağustos (Xinhua) -- Sağanak yağış ve fırtınaların önümüzdeki üç gün içinde Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang ve Jilin eyaletlerinin bazı bölgelerinde etkili olarak potansiyel felaketler için orta derecede risk oluşturabileceği belirtildi.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi'nden (NMC) Cumartesi günü açıklanan tahminlere göre, sağanak yağış ve fırtınalar, önümüzdeki üç gün boyunca Tibet'in yanı sıra Sichuan, Hunan ve Shaanxi eyaletlerinde de etkili olacak.

Meteoroloji Merkezi, ikincil felaketlerin ve şiddetli konvektif havanın potansiyel etkisine ilişkin bir uyarı yayımlayarak dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Önümüzdeki üç gün içinde Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletinde yüksek sıcaklıklar ve buna bağlı sorunlar yaşanacağını belirten merkez, insan sağlığı ve güç kaynağı üzerindeki etkilere dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin'in kuzeydoğusunda potansiyel felaket riski - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement