Çin Sellere Karşı 4. Seviye Acil Durum Müdahalesi Başlattı - Son Dakika
Dünya

Çin Sellere Karşı 4. Seviye Acil Durum Müdahalesi Başlattı

Çin Sellere Karşı 4. Seviye Acil Durum Müdahalesi Başlattı

Çin Devlet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi, ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki bölgelerde sel kontrolü için 4. seviye acil durum müdahalesi başlattı. İç Moğolistan Özerk Bölgesi ile Heilongjiang ve Jilin eyaletlerinde şiddetli yağışlar beklenirken, çalışma ekibi Heilongjiang'a gönderildi. Merkez, yerel yönetimlere acil durum kurtarma çalışmalarını organize etmeleri, zayıf bağlantıları güçlendirmeleri ve bölge sakinlerini tahliye etmeleri çağrısında bulundu.

14.07.2023 12:43  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Çin Sellere Karşı 4. Seviye Acil Durum Müdahalesi Başlattı
Çin'in güneybatısındaki Chongqing Belediyesi'nin Wanzhou ilçesine bağlı Changtan kasabasının Linchang köyünde çalışan kurtarma ekibi üyeleri, 6 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Tang Yi/Xinhua)

BEİJİNG, 14 Temmuz (Xinhua) -- Çin Devlet Sel Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi, Perşembe günü ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki bölgelerin bazı kesimlerinde sel kontrolü için 4. seviye acil durum müdahalesi başlattı.

Meteoroloji yetkililerine göre Perşembe'den Cumartesi gününe kadar İç Moğolistan Özerk Bölgesi ile Heilongjiang ve Jilin eyaletlerinin bazı kesimlerinde şiddetli yağışlar beklenirken, bazı kesimlerde gök gürültülü fırtınalar, şiddetli rüzgarlar ve dolu görülecek.

Çin'in dört kademeli sel kontrolü acil durum müdahale sisteminde, 1. seviye en şiddetli durumları gösteriyor. Merkez şu ana kadar yedi eyalet bölgesindeki seller için 4. seviye acil durum müdahalesi başlattı.

Bir çalışma ekibi, yardım çalışmalarında kılavuzluk ve destek sağlamak üzere Heilongjiang'a gönderildi.

Merkez, yerel yönetimlerden acil durum kurtarma çalışmalarının organizasyonuna dikkat etmelerini, coğrafi afetler, su baskınları ve küçük rezervuarlardaki zayıf bağlantıları güçlendirmelerini ve bölge sakinlerini sel öncesi başka bölgelere tahliye edip yerleştirmelerini istedi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin Sellere Karşı 4. Seviye Acil Durum Müdahalesi Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement