Dalai Lama, Londra'da "Templeton" Ödülünü Aldı - Son Dakika
Dünya

Dalai Lama, Londra'da "Templeton" Ödülünü Aldı

Dalai Lama, Londra\'da "Templeton" Ödülünü Aldı

Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalai Lama, Londra'daki St.

14.05.2012 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalai Lama, Londra'daki St.Paul Katedralinde düzenlenen törenle "Templeton" ödülüne layık görüldü.

Din ve mezhep ayrımı yapmadan 1972 yılından itibaren dağıtılan Templeton ödülleri, bu yıl ruhani katkılarından dolayı Dalai Lama'ya verilerek kendisine 1.1 milyon İngiliz sterlini takdim edildi. St.Paul Katedrali'nde gerçekleşen törene katılan Budist lideri görebilmek için yüzlerce kişi katedralin etrafında bekledi. Dalai Lama yaptığı basın toplantısında 900 bin İngiliz Sterlini'ni

Hindistan Çocukları Koruma Derneği'ne, 125 bin İngiliz Sterlini'ni de Amerikalı Düşünce ve Hayat Kuruluşu'na bağışlayacağını açıkladı. Ayrıca paranın bir kısmı da Tibetli keşiş olarak adlandırılan grubun bilimsel çalışmalarda bulunması için harcanacak.

Sir John Templeton tarafından yaşayan girişimci ruhani isimlere yaşamın her alanında göstermiş oldukları katkılardan dolayı verilen Templeton ödülleri, ilk defa 1972 yılında Rahibe Teresa'ya verildi. 2012 yılı için ödüle layık görülen Tibet'in sürgün lideri Dalai Lama, Londra St. Paul katedralinde gerçekleşen tören öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dalai Lama, geçtiğimiz yaz Londra'da yaşanan isyanlar nedeniyle duyduğu üzüntüyü Başbakan David Cameron'a yazdığı bir mektupla dile getirdiğini ve başbakana 'sorunun nedenlerini anlaması' gerektiğini ifade ettiğini söyledi. St. Paul Katedrali önünde aylarca kamp kuran Londra Borsası işgal grubu hakkında gelen bir soruya da cevap veren Dalai Lama "Eğer onların nedenleri ve motivasyonları samimiyse onları destekleyeceğim" dedi.

Tibetli keşişlerin Çin'i protesto etmek için kendilerini yakmaları üzerine Çin hükümetinin Dalai Lama'dan yardım istediği üzerine gelen bir soru hakkında ise Dalai Lama, söylediklerinin yanlış yorumlandığını ifade etti.

Töreni izlemek için gelen Nawang Anja, "Buraya Templeton ödülünü alacak Dalai Lama'yı görmek için geldim. Töreni izlemek için biletimi aldım. Benim için yaşayan bir tanrıyı görmek gibi bir şey burada olmak; kendi liderimizi ve Tanrımızı burada göreceğimiz için çok heyecanlıyım. Bu ödülün anlamı çok büyük. Biz belki dünyadaki en küçük toplumuz ancak bizim liderimiz çok ünlü. Bütün dünya onun dürüst ve iyi bir lider olduğunu, dünyaya duyarlı olduğunu biliyor. Bir tek Çinliler bunu anlamıyorlar. Çinlilerin yapması gereken oturup konuşmak. Aksi sadece çatışmak olur. Uzun yıllar denendi ancak sonuç alınamadı" açıklamasında bulundu.

Renjen Lama da, "Ruhani liderimiz Dalai Lama'yı görmek için buradayım. Kendisiyle tanışmak her Budist'in hayalidir" dedi.

76 yaşındaki Nobel ödüllü Dalai Lama, dünyada en büyük para ödülünü kazanan kişi oldu. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dalai Lama, Londra'da 'Templeton' Ödülünü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement