Danimarka, Kur'an Yakma Eylemlerine Tepki Olarak Sınırlarda Güvenlik Önlemlerini Uzattı - Son Dakika
Dünya

Danimarka, Kur'an Yakma Eylemlerine Tepki Olarak Sınırlarda Güvenlik Önlemlerini Uzattı

Danimarka, Kur\'an Yakma Eylemlerine Tepki Olarak Sınırlarda Güvenlik Önlemlerini Uzattı

Danimarka, Kur'an yakma eylemlerine Müslüman dünyasından gelen tepkilerin ardından sınırlarda uygulanan yoğun güvenlik önlemlerinin süresini 17 Ağustos'a kadar uzattı. İsveç de aynı şekilde güvenlik önlemlerini artırdı. Kur'an yakma eylemleri, iki ülkede de yoğun protestolara ve diplomatik krizlere yol açıyor.

09.08.2023 18:58

Danimarka'da Kur'an yakma eylemlerine gelen tepkilerin ardından sınırlarda uygulanmaya başlanan yoğun güvenlik önlemlerinin süresi 17 Ağustos'a kadar uzatıldı.Kur'an yakma eylemlerine Müslüman dünyasından gelen yoğun tepkilerin ardından Danimarka, sıkılaştırdığı sınır kontrollerinin süresini uzatma kararı aldı. Çarşamba günü, Danimarka Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, polisin Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı'nın (PET) önerisi doğrultusunda önlemlerin daha uzun süre uygulanmasını gerekli gördüğü belirtildi. 3 Ağustos'tan itibaren uygulanmaya başlanan ve bir haftalığına yapılması öngörülen yoğun sınır kontrollerinin 17 Ağustos'a kadar devam edeceği kaydedildi.

Danimarka ve İsveç, iki ülkede düzenlenen Kur'an yakma eylemlerine Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkelerden gelen tepkilerin ardından güvenlik önlemlerini artırmıştı. İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer polisin araç ve üst arama yetkilerinin artırılacağını ifade etmişti.

İsveç ve Danimarka'da son zamanlarda sıklıkla tekrarlanan Kur'an yakma eylemleri, Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülkelerde yoğun protestolara yol açıyor ve eylemlerin gerçekleştiği iki İskandinav ülkesiyle de diplomatik krizlere neden oluyor.

Kaynak: Deutsche Welle

Son Dakika Dünya Danimarka, Kur'an Yakma Eylemlerine Tepki Olarak Sınırlarda Güvenlik Önlemlerini Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement