"Demir Lady" Lakaplı Margaret Thatcher Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Dünya

"Demir Lady" Lakaplı Margaret Thatcher Hayatını Kaybetti

"Demir Lady" Lakaplı Margaret Thatcher Hayatını Kaybetti

İngiltere'nin ilk ve tek kadın Başbakanı olan "Demir Lady" lakaplı Margaret Thatcher geçirdiği felç sonrası 87 yaşında hayatını kaybetti.

08.04.2013 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin ilk ve tek kadın Başbakanı olan "Demir Lady" lakaplı Margaret Thatcher geçirdiği felç sonrası 87 yaşında hayatını kaybetti. Thatcher'in sözcüsü Lord Bell açıklamasında," Mark ve Carol Thatcher büyük üzüntü içinde anneleri Margaret Thatcher'i kaybettiler. Thatcher bu sabah geçirdiği felç sonrası huzur içinde hayatını kaybetti. Ayrıntılı açıklama daha sonra yapılacaktır" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'da açıklamasında, "Thatcher'in ölümünü duymuş olmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Büyük bir lider, büyük bir başbakan ve büyük bir İngiliz'i kaybettik" dedi.

İngiltere'nin ilk ve tek kadın başbakanı olan Thatcher, son yıllarda git gide sağlığını kaybetmeye başlamıştı. Noel'den kısa bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye başvuran Thatcher geçirdiği küçük bir operasyondan sonra taburcu edilmişti. Thatcher 1979 ile 1990 yılları arasında İngiltere'yi tekrardan dünyanın sayılı sanayi ülkeleri arasına sokarak ülkede 10 yıl içinde büyük bir dönüşüm oluşturmuştu. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 'Demir Lady' Lakaplı Margaret Thatcher Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement