Diaz-Canel'den Trump'a Sert Yanıt - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diaz-Canel'den Trump'a Sert Yanıt

Diaz-Canel\'den Trump\'a Sert Yanıt
05.05.2026 21:22

Küba Başkanı Diaz-Canel, Trump'ın tehditlerine karşı ülkesinin bağımsızlığını savunacaklarını belirtti.

KÜBA Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Küba'da 'kısa sürede yönetimi devralacakları' açıklamasıyla ilgili, "Ne kadar güçlü olursa olsun, hiçbir saldırgan Küba'da teslimiyet bulamayacak" dedi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Küba'yı 'kısa sürede yönetimi devralacakları' bir yer olarak nitelendiren ABD Başkanı Donald Trump'a yanıt verdi. ABD'nin Küba'ya yönelik askeri saldırı tehditlerini 'tehlikeli' ve 'benzeri görülmemiş' olarak değerlendiren Canel, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Hiçbir saldırganın Küba'da teslimiyet bulamayacağını belirten Canel, "Uluslararası toplum bu durumu not etmeli ve ABD halkıyla birlikte, intikam ve hegemonya hırsıyla dolu, küçük ama zengin ve nüfuzlu bir grubun çıkarlarını tatmin etmek adına böylesine vahşi bir kriminal eyleme izin verilip verilmeyeceğine karar vermelidir. Ne kadar güçlü olursa olsun, hiçbir saldırgan Küba'da teslimiyet bulamayacak. Ulusal toprakların her bir santimi için ve bağımsızlığı savunmaya kararlı bir halkla karşılaşacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Diaz-Canel'den Trump'a Sert Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement