Dışişleri Bakanlığı: Empati ve Adil Çalışma Önemli - Son Dakika
Dünya

Dışişleri Bakanlığı: Empati ve Adil Çalışma Önemli

İsviçre'nin Fribourg kentinde yapılan uluslararası film festivalinin onur konuğu olarak davet edilen Ermenistan'ın Bern Büyükelçisi, Ermeni Kökenli Fransız Şarkıcısı Charles Aznavour, İsviçre'nin RTS TV' ile yaptığı röportajda sunucunun...

30.03.2013 17:45

İsviçre'nin Fribourg kentinde yapılan uluslararası film festivalinin onur konuğu olarak davet edilen Ermenistan'ın Bern Büyükelçisi, Ermeni Kökenli Fransız Şarkıcısı Charles Aznavour, İsviçre'nin RTS TV' ile yaptığı röportajda sunucunun "Ermenistan kelimesi Türkler'de şok etkisi yapıyor" sözüne "Sadece Ermeni değil Yunan kelimesi de aynı etkiyi yapıyor. Türk başbakanı bir gün 'Ermenilerden ve Yunanlardan nefret ediyorum' dedi" diyerek yanıt verdi. Aznavour'un sözlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Programda Aznavour, sunucunun, "Türkler ile olan ilişkilerinizde çok güzel bir sözünüz var, 'Ermenilere yapılan soykırımın unutulmaması aynı zamanda Türkler'e karşı kin duyulmaması gerekir' diyorsunuz" sözü üzerine, 'soykırım' kelimesinin kendisi için bir önemi olmadığını; Türkiye'den, tarihi olayların tanınmasını ve Ermenistan ile olan sınırın açılmasını arzu ettiğini söyledi.. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bu sözlere şöyle yanıt verdi:

"Charles Aznavour'un sözkonusu iddiasının nereden kaynaklandığı anlaşılamamıştır. Temelsiz ve anlamsız bu ithamı şiddetle reddediyoruz. Türk halkı Ermeni ve Rum halklarıyla uzun bir birlikte yaşama tecrübesine sahiptir. Tarihten husumet çıkarmanın yanlışlığını her zaman vurgulaya gelmekteyiz. Dünyaca tanınan bir sanat insanı ve bir entelektüel olarak Charles Aznavour'un Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda fikirler geliştirmesini, önerilerde bulunmasını olumlu karşılıyoruz. Tespitlerinin bazılarına katılmasak da iki halkın birbirini daha iyi anlaması, tarihi olayların daha iyi anlaşılması ve barışçı bir ortak gelecek kurulması için doğru yöntemin diyalog, empati ve adil hafıza çalışmalarından geçtiğine inanıyoruz."

DHA(GE/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Dışişleri Bakanlığı: Empati ve Adil Çalışma Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement