Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başbakan Salem Basindeva ile Biraraya Geldi - Son Dakika
Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başbakan Salem Basindeva ile Biraraya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başbakan Salem Basindeva ile Biraraya Geldi

Sanaa’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yemen Başbakanı Muhammed Salem Basindeva ile görüştü.

24.03.2014 13:14

Sanaa'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yemen Başbakanı Muhammed Salem Basindeva ile görüştü.

Başbakanlık konutunda Başbakan Basindeva'nın sıcak karşılamasıyla başlayan görüşmede Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Yemen'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Toplumlar arasında siyasi ve iktisadi ilişkilerin dini, manevi ve kültürel ilişkilerle de desteklenmesinin önemine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle konuştu:

"Sizler siyasiler olarak iki ülke toplumlarının akılları arasında ilişkiler kurarken, bizler din adamları olarak kalpler arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çaba sarfediyoruz. Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı ile önemli projelere imza atacağız. Bu konuda ki çalışmalarımız olanca hızıyla devam ediyor. Yarın iki ülke arasında din hizmetleri ve din eğitimi alanında önemli açılımlar getirecek bir protokol imzalayacağız".

Başbakan Muhammed Salem Basindeva ise Türkiye'den bir heyeti ülkesinde görmekten duyduğu büyük memnuniyeti ifade ederken, iki ülke halkları arasındaki dini ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Başbakan Basindeva ayrıca, Yemen halkının kalbinde Türk halkının her zaman çok özel bir yeri olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e Yemen temaslarında Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, Prof. Dr. Murteza Bedir, Dr. Hüseyin Kayapınar ve Yusuf Kaplan eşlik ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başbakan Salem Basindeva ile Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement