Doğu Kudüs'te İsrail polisiyle çıkan olaylarda 2 Filistinli öldü - Son Dakika
Dünya

Doğu Kudüs'te İsrail polisiyle çıkan olaylarda 2 Filistinli öldü

Doğu Kudüs\'te İsrail polisiyle çıkan olaylarda 2 Filistinli öldü

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesinde çıkan olaylarda 2 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu. İsrail güçlerine havai fişek ve taş atılması gibi şiddetli olaylar yaşandığı belirtilirken, polislerin karşılık verdiği ve saldırganları etkisiz hale getirdiği ifade edildi. Gazze Şeridi'ndeki gelişmelerin ardından Doğu Kudüs'te çatışmalar devam ediyor.

11.10.2023 00:31

İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde silahlı çatışma yaşandı.

Bölgedeki görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail askerleri, Tubas kentinde Hamas Hareketi liderlerinden Nadir Savafta'nın evini abluka altına aldı.

Abluka sırasında, İsrail askerleri ile Filistinli silahlı gruplar arasında yoğun silahlı çatışma yaşandı.

Çatışmalar sonucunda can kaybı ya da yaralanmaya ilişkin bilgi bulunmuyor.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260'ı çocuk, 200'ü kadın olmak üzere 900 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Doğu Kudüs'te İsrail polisiyle çıkan olaylarda 2 Filistinli öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement