Ekonomi Bakanı Çağlayan, Libya'da Okul Açılışına Katıldı - Son Dakika
Dünya

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Libya'da Okul Açılışına Katıldı

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Libya\'da Okul Açılışına Katıldı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Libya'ya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, onarımı bir Türk firması tarafından üstlenilen Tajura Okulu'nun açılışına katıldı.

10.06.2012 18:44

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Libya'ya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, onarımı bir Türk firması tarafından üstlenilen Tajura Okulu'nun açılışına katıldı.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Libya Başbakan Yardımcısı Mustafa Ebu Şakur ve Libyalı mevkidaşı Ahmet Salih Koşli'nin de katıldığı törende yaptığı konuşmada, onarılan ve yapımı devam eden bazı kamu binalarının açılışını yapmak üzere Libya'da bulunduklarını ve kardeş gördüğü Libya'ya devrimden sonra 4 kez geldiğini belirterek Libyalılarla arayı çok fazla uzatmamaya çalıştıklarını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'ya selam ve sevgilerini ileten Çağlayan, "Trablus'ta atan yürek ne ise, İstanbul'da ve Ankara'da atan yürek de aynıdır" ifadesini kullandı.

Çağlayan, Libya'da bu ay yapılacak seçimleri Türkiye'nin kendi bayramı gibi kabul ettiğini ifade ederek devrimden bugüne Libya'nın yanında olmayı Türkiye'nin görev bildiğini vurgulayan Çağlayan, "Türkiye Cumhuriyeti Libya'da büyükelçilik açan ilk ülke oldu. Libya Başbakanı Abdurraman El Keeb'in Türkiye'ye yaptığı ziyaret de devrimden sonra Libya'nın yurtdışına yaptığı ilk ziyaret oldu" şeklinde konuştu.

Okulun dışında yapımı tamamlanan 8 kamu binasının da açılışının yapılmış olduğunu belirten Çağlayan, yapımı devam eden ve ileride yapılması planlanan binaları ücretsiz yapan Türk müteahhitlere teşekkür etti.

Konuşmasına "Ülkeniz Libya'ya hoş geldiniz" ifadesiyle başlayan Libya Başbakan Yardımcısı Mustafa Ebu Şakur da Türkiye ve Libya halklarının ortak bir tarihi olduğunu dile getirerek Türkiye'ye şükranlarını sundu. Türk hükümetinin devrim sırasında yanlarında olduğunu ve kendilerini cesurca desteklediğinin altını çizen Şakur, Türk şirketlerinin Libya'da daha fazla bulunmasını temenni ettiklerini belirtti.

Libya Ekonomi Bakanı Ahmet Salih Koşli ise Bakan Çağlayan'ı "Libya'nın kardeşi ve aziz dostu" olarak tanımladığı konuşmasında Türk müteahhit firmalarıyla ilgili yaşanan sorunlara değinerek Libya'nın Türk müteahhitlik firmaları ile yapılan anlaşmalara sadık olduğunu ve Libya'nın yeni yatırımları beklediğini ifade etti.

Ayrıca açılış öncesinde onarımı yapılan kamu binalarının fotoğrafları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Çağlayan'ın Türkiye-Libya ilişkileri üzerine yaptıkları konuşmalara dair bir kısa film sunuldu.

Film gösteriminin ardından Bakan Çağlayan, Libya Başbakan Yardımcısı Mustafa Ebu Şakur ve Ekonomi Bakanı Ahmet Salih Koşli okulun açılışını birlikte yaptı. - TRABLUS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ekonomi Bakanı Çağlayan, Libya'da Okul Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement