Emekli Komutanlar 'Darbe'yi Anlatacak - Son Dakika
Dünya

Emekli Komutanlar 'Darbe'yi Anlatacak

Emekli Komutanlar \'Darbe\'yi Anlatacak

HESSEN Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakıyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir.

07.09.2016 11:22

HESSEN Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakıyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlmin ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir" sözü hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:

"Bilimden ve akıldan uzaklaşmanın tehlikelerine karşı toplumumuzu her fırsatta uyarmış olan Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimiz, siyasal İslam'ın karanlık gölgesi altında yuvalanmış, dalalet içinde olan bir şeyhin emrindeki gafil bir grup tarafından açıkça saldırıya uğramıştır. Bu grup, çirkin yüzünü bütün boyutlarıyla sergileyerek, TBMM'yi bombalamış ve toplumu kargaşaya sürüklemiştir. Bu gafil grubun başaramadığı darbe girişiminin önündeki en büyük engel, şüphesiz ki özenle itibarsızlaştırılmaya çalışılan Türk ordusu olmuştur."

NELER KONUŞULACAK?

"Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi bekleyen tehlikeler nelerdir? 15 Temmuz darbe girişiminin çıkış nedenleri ve sonuçları nelerdir? Bölücü ve dinci terör tehditlerinin sürdüğü bir dönemde, can güvenliğimizin ve ulusal bütünlüğümüzün teminatı olan yüce Türk ordusunun yapısı niçin ve nasıl değiştirilmek istenmektedir? Bu soruları içeren konulardaki görüşlerini aktararak bizi aydınlatacak olan emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'i, Frankfurt'ta ağırlayacağız. Tüm üyelerimizi ve konuya ilgi duyan dostlarımızı 17 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek konferansımıza bekliyoruz."

Frankfurt Bockenheim semtindeki Saalbau Schönhof salonundaki '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Devletin Yeniden Yapılandırılması' konulu konferansa saat 16.00'da başlayacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Emekli Komutanlar 'Darbe'yi Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement