Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan İçin Toplandı - Son Dakika
Dünya

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan İçin Toplandı

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan İçin Toplandı

İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan, "Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalmasını istiyorum" dedi.

14.05.2012 22:02

İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan, " Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalmasını istiyorum" dedi.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan'daki son durumu ve Euro bölgesinin ekonomik ve parasal birliğinin istikrarını ve bütünlüğü sağlamak üzere bir dizi önlemleri ele almak için Brüksel'de bir araya geldi.

6 Mayıs'ta yapılan seçimlerin sonrasında Yunanistan'da koalisyon hükümeti kurma çalışmaları halen sonuç vermezken Avrupa Birliği yetkilileri kurtarma paketlerinin istikrarı için Yunan hükümetinin bütçe kesintilerini onaylaması gerektiğini görüşünde. Toplantıya gelişleri esnasında açıklamalarda bulunan Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan'ın bir an önce hükümeti kurmasını belirtirken diğer yandan da çıkmaza giren hükümet kurma çalışmalarında dahi Yunanistan'ın kendisine verilen finansal yardım paketlerini uygulaması gerektiğini belirtti.

İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan yaptığı açıklamada, "Seçimlerle gelen siyasi partiler hükümeti kurmakla yükümlüdür. Bu nedenle varyasyonları ile koalisyon hükümeti kurmalarını teşvik ediyoruz. Ben Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalmasını istiyorum" dedi.

Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, "Yunan siyasi partileri ve halkı bilmelidir ki bu finansal yardım paketleri Yunanistan ile Avrupa arasındaki dayanışma paketidir. ve bu yardım paketleri bazı sorumlulukları yerine getirmekle bağlantılıdır. Avrupa'nın Yunanistan Cumhuriyeti ve bir siyasi partiyle anlaşması var. Ben bir sonraki hükümetin bu anlaşmaya uyum sağlayacağından eminim. Aksi takdirde daha fazla mali yardım desteği olmayacaktır. Yunanistan'ın ve Avrupa'nın çıkarına olacak bu paketin siyasi partilerce destekleneceğinden eminim" dedi.

Almanya Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise, "Yunanistan en zor şartlarda bile Avrupa ve uluslararası toplumun yardımı ile finansal paketini uygulamalıdır" dedi.

Öte yandan; Yunan parlamentosunun; AB ve IMF mali yardımlarının önünü açacak 11,5 milyar Euro'luk yeni kemer sıkma önlemlerini Haziran ayı sonuna kadar onaylaması gerekiyor. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement