Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomıoja'nın Tiflis Temasları - Son Dakika
Dünya

Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomıoja'nın Tiflis Temasları

Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomıoja\'nın Tiflis Temasları

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Gürcü mevkidaşı Grigol Vashadze ile bir araya geldi.

04.04.2012 01:40

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Gürcü mevkidaşı Grigol Vashadze ile bir araya geldi.

Güney Kafkasya ziyareti kapsamında Gürcistan'da bulunan Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Gürcü mevkidaşı Vashadze ile çalışma toplantısı yaptı. Heyetler arası görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gürcistan'ın Avrupa kurumları ile olan entegrasyonunun ele alındığı bildirildi. Heyetler arası görüşmenin ardından Tuomioja ile ortak basın toplantısı düzenleyen Gürcistan Dışişleri Bakanı Vashadze, "İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve ülkeler arası ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesini ele aldık.

Bölgedeki son durumun yanı sıra uluslararası kuruluşlar ve AB-Gürcistan arasındaki entegrasyon ve ilerleme sürecini görüştük. Üzerine eğildiğimiz en öneli konu ise, Gürcistan ile Finlandiya arasındaki politik ve ekonomik ilişkilerdeki işbirliği oldu" dedi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ise, "AB ile Gürcistan ilişkilerini ele aldık. Finlandiya olarak Gürcistan'ın AB ve komşuları ile olan ilişkilerini derinleştirmek istiyoruz. Ayrıca vize muafiyeti ve serbest ticaret müzakerelerinin de bir an önce başlatılması için sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu. Tuomioja, bölgede yıkıcı ve kontrol edilemeyen sonuçları doğuracak yeni askeri çatışmaları görmek istemediğini belirtti.

Ortak basın toplantısının ardından konakladığı Tiflis Marriott Hotel'e geçen Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, burada muhalefet liderleri ile bir araya geldi. Görüşmelerde Gürcistan'daki parlamento seçimleri öncesi son durumun ele alındığı bildirildi. Gürcistanlı iş adamı ve muhalif politikacı Bidzina Ivanishvili, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bakan Tuomioja'nın ülkemizde kendi gözlemleri oldukça iyi oldu. Uluslararası gözlemcilerin parlamento seçimlerini izlemesi normal bir seçim

sağlayacaktır. Bu arada uluslararası gözlemci heyetlerinin seçime birkaç gün kala değil de, birkaç ay öncesinden ülkeye gelmesini ümit ediyorum" dedi. - TİFLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomıoja'nın Tiflis Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement