Gbagbo Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti - Son Dakika
Dünya

Gbagbo Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Gbagbo Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Fildişi Sahilleri'nde 2002 Yılındaki İç Savaştan Bu Yana İlk Kez Yapılan Devlet Başkanlığı Seçiminin Sonucuna Seçimi Kaybettiği Açıklanan Cumhurbaşkanı Laurent Gbagbo İtiraz Etti.

02.12.2010 22:20

Fildişi Sahilleri'nde 2002 yılındaki iç savaştan bu yana ilk kez yapılan devlet başkanlığı seçiminin sonucuna seçimi kaybettiği açıklanan Cumhurbaşkanı Laurent Gbagbo itiraz etti. Anayasa Konseyi, açıklanan bu sonucun geçersiz olduğu kararı aldı.

İktidar, resmi olmayan sonuçlara göre Quattara'nın oyların yüzde 54,1, rakibi olan şimdiki Cumhurbaşkanı Laurent Gbagbo'nun ise yüzde 45,9 oranında oy aldığı yönündeki Merkez Seçim Komisyonu açıklamasına itiraz etti.

Gbagbo'ya yakın yetkililer açıklanan sonucun yasal olmadığını, kesin açıklamanın Anayasa Konseyi tarafından yapılacağını söylerken, Cumhurbaşkanının bir danışmanı, Merkez Seçim Komisyonunun açıklamasının, ''darbe girişimi'' anlamına geldiğini iddia etti. Danışman Richard Assamoa yaptığı açıklamada, açıklanan bu sonucu kabul etmeyeceklerini belirtti.

Quattara da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Gbagbo'nun sonuca saygı göstermesi gerektiğini, ulusal birlik hükümeti kurmak istediğini belirtti.

Anayasa Konseyi de daha sonra, Seçim Komisyonunun Quattara'nın kazandığına ilişkin açıklamasının geçersiz olduğunu duyurdu. İktidara yakın Anayasa Konseyi Başkanı Paul Yao Ndre, ''Merkez Seçim Komisyonunun sonucu en geç Çarşamba gecesine kadar açıklamasının gerektiğini ancak bunu yapmadığını, bu nedenle artık sonuç açıklama yetkisinin kalmadığını'' söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Gbagbo Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement