Göçmenin İçindeki Bölünmüşlüğü Anlıyorum Ama... - Son Dakika
Dünya

Göçmenin İçindeki Bölünmüşlüğü Anlıyorum Ama...

Göçmenin İçindeki Bölünmüşlüğü Anlıyorum Ama...

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Tagesspiegel Gazetesi'ne verdiği demeçte, bu soruya kesin bir yanıt vermekten kaçındı ve şöyle dedi: "Benim için önemli olan, çok açık bir biçimde bir devlete bağlı olmak, iki devlete değil. Ama ben kağıt üzerinde bile olsa, yeni bir vatandaşlığa geçmek için eski vatanıyla bağını koparma kararıyla karşı karşıya kalan bir göçmenin içindeki o bölünmüşlüğü de anlıyorum.

15.08.2016 09:42

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Tagesspiegel Gazetesi'ne verdiği demeçte, bu soruya kesin bir yanıt vermekten kaçındı ve şöyle dedi:

"Benim için önemli olan, çok açık bir biçimde bir devlete bağlı olmak, iki devlete değil. Ama ben kağıt üzerinde bile olsa, yeni bir vatandaşlığa geçmek için eski vatanıyla bağını koparma kararıyla karşı karşıya kalan bir göçmenin içindeki o bölünmüşlüğü de anlıyorum. Geçiş olarak bir nesil için çifte vatandaşlık yeni devlete bağlılığı teşvik edebilir. Ancak bu kural nesillerce de sürmemeli."

BU SONUÇTA KALALIM

Çifte vatandaşlığın kaldırılması talebiyle hedef alınan Almanya'daki Türkler. Bu talep, Almanya'daki Türklerin güvenini sarsmadı mı? Bakan de Maiziere bu soruya şu cevabı verdi:

"Şimdiki tartışmaya çok fazla bir değer biçilmemeli. Biz büyük koalisyonda iyi bir uzlaşma sağladık. Bu sonuçta kalalım..." İçişleri Bakanı, bu hafta aynı partili eyalet içişleri bakanlarıyla yapacakları toplantıda iyi bir sonuca varacaklarını umduğunu söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Göçmenin İçindeki Bölünmüşlüğü Anlıyorum Ama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement