Gunter Sachs'ın Sanat Eserleri, 55 Milyon Dolara Satıldı - Son Dakika
Dünya

Gunter Sachs'ın Sanat Eserleri, 55 Milyon Dolara Satıldı

Gunter Sachs\'ın Sanat Eserleri, 55 Milyon Dolara Satıldı

Fransız sinema oyuncusu Brigitte Bardot'nun eski kocası Alman fotoğrafçı Gunter Sachs'a ait sanat eserleri, açık artırmada toplam 55 milyon dolara satıldı.

23.05.2012 19:35

Fransız sinema oyuncusu Brigitte Bardot'nun eski kocası Alman fotoğrafçı Gunter Sachs'a ait sanat eserleri, açık artırmada toplam 55 milyon dolara satıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Sotheby's müzayede evinde yapılan açık artırmada Andy Warhol'un otoportresi 8,5 milyon dolar ile en yüksek fiyata satılan eser oldu.

Geçen yıl 78 yaşında İsviçre'deki dağ evinde intihar eden Sachs'ın boşandıktan 5 yıl sonra Warhol'a yaptırdığı Brigitte Bardot portresi ise 4,7 milyon dolara alıcı buldu.

Açık artırmada Allen Jones tasarımı mobilyalar, 6,5 milyon dolara satıldı. Jones'un deri kıyafetler giymiş kadın mankenler kullanarak yaptığı masa, sandalye ve şapka askısı için verilen miktarın, tahmin edilen fiyatın 20 kat fazlası olduğu açıklandı.

Sachs'ın Warhol tarafından yapılan portresi 2 milyon dolara satılırken Warhol'un 1964 yılında tamamladığı "Öpücük" adlı tablosu ise 5 milyon dolara alıcı buldu.

Sachs ve Bardot, 1966 yılında Las Vegas'ta evlenmişti. Bardot ile tanıştıktan birkaç saat sonra, ünlü oyuncunun Fransa'nın güneyindeki evinin üzerine helikopterle yüzlerce kırmızı gül bıraktırmıştı. Çiftin evliliği, üç yıl sürmüştü.

Milyarder Sachs, Warhol'un Avrupa'daki ilk sergisini Hamburg kentindeki galerisinde düzenlemiş ve eserlerin neredeyse yarısını gizlice alarak ressamın büyük sevgisini kazanmıştı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Gunter Sachs'ın Sanat Eserleri, 55 Milyon Dolara Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement