Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Scholz'a "Türk Usulü" Selamlama - Son Dakika
Dünya

Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Scholz'a "Türk Usulü" Selamlama

Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Scholz\'a "Türk Usulü" Selamlama

Hamburg'un tarihi belediye sarayında Alman vatandaşlığına yeni geçenler için görkemli kutlama düzenlendi.

07.02.2012 05:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamburg'un tarihi belediye sarayında Alman vatandaşlığına yeni geçenler için görkemli kutlama düzenlendi. Kutlamada Hamburg ve çevresi Türk Toplumu proje çalışanı Nurdan Kaya, Senato ve Belediye Başkanı Olaf Scholz'ı iki yanağından öptü. Bu beklenmedik hareket karşısında salonda bir alkış tufanı koptu.

Ağustos - Ekim 2011 başvuru yapan ve şimdi başvuruları kabul edilerek Alman vatandaşlığını kazanan bin 395 göçmenin temsilen 550'sinin davetli olduğu törende Scholz bir konuşma yaparak, "Uyum en çok ağırlık verdiğimiz konu. Ancak eşit hak ve paylaşımla uyum hedefine ulaşılır. Bunun en kolay yolu da Alman vatandaşlığını kazanmaktır. Hepinize ihtiyacımız var" dedi.

TOKALAŞMAK İSTEYEN SCHOLZ'A "TÜRK USULÜ" SELAMLAMA

Gazeteci Kathrin Erdmann'ın sunuculuğu yaptığı törende aralarında Nurdan Kaya, Yeliz Yıldırım ve Arif Altıntaş (39) isimli Türk kökenlilerin de bulunduğu bir grup yeni vatandaş sahneye davet edildi. Scholz kendilerine Alman vatandaşlığına geçiş belgesini verdi. Scholz, yeni vatandaşlara Hamburgluların "hanseatik" dediği selamlama şekli olan tokalaşarak belgeleri verdi. Hamburg ve çevresi Türk Toplumu proje çalışanı olan Nurdan Kaya, bir çok toplantıdan tanıdığı Scholz'u uzattığı elinden hafifçe çekerek, iki yanağından öptü. Scholz'un ve salondakilerin hiç beklemediği hareket karşısında salonda bir alkış tufanı koptu.

"MASRAFLAR YÜKSEK"

Üniversitede tekstil mühendisliği okuyan ve belediye sarayında servis elemanı olarak çalışarak eğitimi finanse eden Yeliz Yıldırım da vatandaşlığa geçiş kampanyasından ötürü Scholz'u tebrik ederken, "Ama sayın Scholz, vatandaşlığa geçiş masrafları çok yüksek. Lütfen bu konuda da bir girişimde bulunun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hamburg Senato ve Belediye Başkanı Scholz'a 'Türk Usulü' Selamlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement