Chacha isimli şempanze, ülkenin kuzeyindeki Sendai kentindeki Yagiyama Hayvanat Bahçesi'nden kaçtıktan iki saat sonra fark edildi.
Bir çalışanın Chacha'nın kayıp olduğunu fark etmesiyle yetkililer hayvanat bahçesini önlem olarak kapattı. Ancak Chacha çoktan dışarı çıkmayı başarmıştı.
İki saat sonra bir elektrik direğinin tepesinde görülen şempanzeyi yakalamak için yetkililer bölgeye geldi. Oldukça korktuğu görülen Chacha'nın aşağı inmesini sağlamak için sakinleştirici iğne kullanıldı.
İğneyle vurulduktan kısa bir süre sonra tellere tutunmakta güçlük çeken hayvan aşağı düştü.
Tellere çarparak takla atan hayvan kurtarma ekibinin tuttuğu brandanın üzerine düştü. Ancak videoda brandanın gerilmemiş olduğu görülüyordu. Yetkililer şempanzenin sağlık durumuyla ilgili henüz bir yorumda bulunmadı.
Son Dakika › Dünya › Hayvanat Bahçesinden Kaçan Şempanze Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.