Hindistan'da sel felaketi: 29.000 kişi etkilendi - Son Dakika
Dünya

Hindistan'da sel felaketi: 29.000 kişi etkilendi

Hindistan\'da sel felaketi: 29.000 kişi etkilendi

Hindistan'ın Assam eyaletinde aşırı yağışlar sonrası oluşan seller bölgeyi vurdu. Yaklaşık 29.000 kişi etkilendi ve bölgedeki evler ve altyapı zarar gördü. Sellerden en çok etkilenen bölgeler Lakhimpur, Dibrugarh ve Dhemaji ilçeleri oldu. Yerel meteoroloji idaresi yağmurların devam edeceğini bildirdi.

18.06.2023 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hindistan'da Aralıksız Yağan Yağmurlar Sellere Yol Açtı
Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinin Nagaon semtinde sular altında kalan bir bölgede yürümeye çalışan kişi, 17 Haziran 2023. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Hindistan'ın Assam eyaletinde aşırı yağışlar sonrası oluşan seller bölgeyi vurdu. Bölgedeki evler ve altyapı zarar görürken, sellerden on binlerce bölge sakini etkilenmiş durumda.

YENİ DELHİ, 18 Haziran (Xinhua) -- Hindistan'da Assam Eyalet Afet Yönetim Kurumu tarafından yayımlanan günlük sel raporuna göre, ülkenin kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde son birkaç günde aralıksız yağan yağmur sonucu oluşan sellerden yaklaşık 29.000 kişi etkilendi.

Rapora göre sellerden en çok etkilenenler Lakhimpur, Dibrugarh ve Dhemaji ilçelerindeki halk oldu. Raporda, "Lakhimpur 23.500'den fazla kişiyle sellerden en çok etkilenen bölge oldu, onu 3.800 kişi ile Dibrugarh ve yaklaşık 1.500 kişiyle Dhemaji izledi" dendi.

Hindistan'da Aralıksız Yağan Yağmurlar Sellere Yol Açtı
Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinin Nagaon ilçesinde sular altında kalan bölgede motosiklet süren insanlar, 17 Haziran 2023. (Fotoğraf: Stringer/Xinhua)

Yerel basında çıkan haberlerde Lakhimpur, Goalpara, Biswanath, Dhemaji, Baksa, Dima Hasao ve Karimganj ilçelerindeki setlerin, yolların, köprülerin ve diğer altyapıların seller nedeniyle hasar gördüğü bildirildi.

Yerel meteoroloji idaresi yaptığı açıklamada, yağmurların 19 Haziran'a kadar aralıksız şekilde devam edeceğini bildirdi.

Selden etkilenen bölgelerdeki nehirlerin debisinin ise henüz tehlikeli seviyeye ulaşmadığı belirtildi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Hindistan'da sel felaketi: 29.000 kişi etkilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement