Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi

Hizbullah, İsrail\'e saldırı düzenledi
10.11.2023 13:23

Lübnan Hizbullahı, sınır bölgesinde İsrail'e ait askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda bir grup askerin hedef alındığı belirtildi. Son çatışmalarda ise 63 Hizbullah mensubu ve 4 İsrail askeri öldü.

İsrail ordusu, Lübnan topraklarından askeri noktaya bir dizi tanksavar füzesiyle saldırı düzenlendiğini, buna karşılık olarak saldırının yapıldığı noktanın top atışlarıyla vurulduğunu duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki askeri noktaya tanksavar füzeleriyle saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıya karşılık olarak, tanksavar füzelerinin atıldığı noktanın topçu atışıyla vurulduğu ifade edildi.

Lübnan Hizbullahı, sınır bölgesinde İsrail'e ait askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalarda şu ana kadar Lübnan'da 63 Hizbullah mensubu ile biri gazeteci, 3'ü çocuk toplam 14 sivil öldü. İsrail tarafında ise 4 asker ve 2 sivil hayatını kaybetti.

İsrail'in beyaz fosfor bombası ile Lübnan'a düzenlediği saldırıda da en az 40 bin zeytin ağacı tamamen yandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Hizbullah, İsrail'e saldırı düzenledi - Son Dakika


Advertisement