Hollande'nin Türkiye Ziyareti Fransız Basınında - Son Dakika
Dünya

Hollande'nin Türkiye Ziyareti Fransız Basınında

Hollande\'nin Türkiye Ziyareti Fransız Basınında

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Fransız basınında "Hollande mayınlı araziye giriyor" başlıklarıyla yankı uyandırdı.

27.01.2014 12:24  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son haftalarda özel yaşamındaki çalkantılarıyla dünya medyasının manşetlerine çıkan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nın Türkiye ziyaretinin geniş yankı bulduğu Fransız basınında, Türkiye'de son gelişmelere ve iki ülke arasındaki zorlu dosyalara dikkat çekilerek ziyaretin zamanlanması üzerinde duruluyor. Le Figaro gazetesi, "Hollande mayınlı araziye giriyor", "Hollande'yı tuzak dosyaları bekliyor" derken Liberation Hollande'nın ziyaretinin "en kötü zamanda" gerçekleştiğini düşünüyor. Le Parisien de, "hassas" olarak nitelediği Türkiye'nin AB üyeliği dosyasına vurgu yapıyor.

-LE FİGARO: "HOLLANDE, MAYINLI ARAZİYE GİRİYOR"-

Muhafazakar Le Figaro gazetesi, "Türkiye: Hollanda Mayınlı bir Araziye Giriyor" başlığı ile verdiği değerlendirmede Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmaları, AB üyeliği meselesi, Suriyeli mülteciler, Pınar Selek sorunu, Paris'te öldürülen üç PKKlı kadın gibi konulara işaret ederek Hollande'yı "tuzak dosyaları"nın beklediğini yazıyor.

-LİBERATİON: "ZİYARET EN KÖTÜ ZAMANDA GERÇEKLEŞİYOR"-

Türkiye'de "siyasi kriz Fransa Cumhurbaşkanının ziyaretine gölge düşürüyor" görüşünü dile getiren Liberation gazetesi ise, "ziyaret en kötü zamanda gerçekleşiyor" diye düşünüyor. Ziyaretin pek çok Türk aydın ve demokratına "zamansız" gibi geldiğini belirterek "ilk bahardaki gösterilerin sert biçimde bastırılmasından sonra İslami muhafazakar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve İslam, demokrasi ile ekonomik büyümeyi harmanlayan "Türk modeli"nin inandırıcılığı ciddi biçimde sorgulanıyor" değerlendirmesini yapıyor.

-LE PARİSİEN:"HOLLANDE YENİ BİR SAYFA ÇEVİRMEK İSTİYOR"-

Le Parisien ise, François Hollande'nin Türkiye'nin ziyaretine ilişkin iki ayrı haberinde ziyaret sırasında Hollande'nın ilişkilerde "yeni bir sayfa" çevirmek istediğini vurguluyor. Gazete, "Hassas dosya" olarak nitelediği Türkiye'nin AB üyeliği koşusunun gündemde olacağına dikkat çekerken de Türkiye'nin katılım sürecinin daima "arızalı" olduğunu savunuyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Hollande'nin Türkiye Ziyareti Fransız Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement